İki kadın sanatçının karma sergisi Bornova’da

Bornova Belediyesi yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya başladı. Fatma Atik ve Tümay Gümüş Karma Resim Sergisi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi kapılarını açtı. İki sanatçı kendilerine eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

24 Mayıs 2023 - 10:12

Fatma Atik ve Tümay Gümüş’ün 50 eserinden oluşan Karma Resim Sergisi Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 27 Mayıs’a kadar açık kalacak serginin açılış kurdelesini Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer ve Meclis Üyesi Hülya Uğurlu sanatçılarla birlikte kesti. Tamamı yağlı boya ile yapılan eserler büyük beğeni topladı.

Uzun yıllar resimle uğraştıklarını ifade eden iki sanatçı kendilerine eserlerini sergileme fırsatı veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade ederek, tüm Bornovalıları birbirinden güzel resimleri görmeye davet etti.

Sanatçıların özgeçmişi

Fatma Atik: 1958 yılında Van'da dünyaya geldi. Sekiz çocuklu bir ailenin çocuğu olarak ilk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Evlendikten sonra taşındığı Antalya'da anaokulu işleten Fatma Atik, çalışmalarını 1999 yılında yerleştiği İzmir'de sürdürüyor.

Tümay Gümüş: 1957 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Ardından Ev İdaresi Ön Lisans programından mezun oldu. Evliliği dolayısıyla Karabük ve Kastamonu'da 18 yıl yaşamıştır. Çeşitli kurumlarda resim ve özellikle yağlı boya tekniği ile ilgili eğitimler aldıktan sonra bir çok Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimler verdi. Çalışmalarına 2018 yılından bu yana kendi resim atölyesinde devam ediyor.

Bu haber 146 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()