"Dış Politikada Çok Dikkatli Olunması Gereken Bir Süreç"

Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Uzmanı Yaşar SERT, www.egepolitik.com' da yazdığı son yazısında 'Kudüs' sorunundan yola çıkarak Ortadoğu' daki olasa savaşlara dikkat çekiyor.

22 Aralık 2017 - 15:00 - Güncelleme: 22 Aralık 2017 - 15:41

Kudüs ile ilgili yaşanan süreci değerlendirerek başladığı yazısında ABD Başkanı Trump' ın iç politikadaki çıkmazlarını gündem dışına atabilmek için böyle bir hamle yaptığını vurgulayan Sert İslam Dünyası' nın ekonomik ve teknolojik anlamda tamamen dışa bağımlı olmasının bu ve buna benzer süreçlerde ortak hareket etmesinin önündeki en büyük engel olduğunu yazısına eklemiş. 

Zaman içinde bir çok İslam ülkesinin Kudüs' ü İsrail' in başkenti olarak tanıyacağına da dikkat çeken Yaşar Sert dünya nüfusunun %25' ini oluşturan Müslümanlar' ın toplam teknoloji ihracatındaki payının 3.7, patent payının 1.9, ihracat payının 6.9, ithalatının ise 7.2 olduğunun altını çizerek bu denli dışa bağımlı ülkelerin büyük devletlerin kararları karşısında susmaları gerekliliğini de kaleme almış.

ABD için Ortadoğu' daki tek engelin İran olduğunu yazısında belirten Sert bu engeli ortadan kaldırmak için ya Türkiye’yi İran ile bir mezhep savaşına çekileceğini ya da Arabistan ve İran arasında çıkacak bir savaşın kullanılabileceğinin altını çiziyor.

Bu süreçte Türkiye' nin çok daha dikkatli olmasının yanı sıra duygusal ve mezhepsel politikalardan uzak durması gerekliliğini vurgulayan Yaşar Sert Türkiye' nin bölgede ekonomik olarak etkili bir devlet durumunda olup özellikle Irak ve Suriye ile de dostça ilişkiler geliştirmesi gerekliliğini açıkladığı yazısını Türkiye' nin bölgede stratejik hamleler yaparak dostça ilişkiler kurarken çağdaşlık yolunda da Batı ile arasına fazla mesafe koymaması gerekliliğinin altına çizerek bitirmiş.

Yazının tamamını okumak için fotoğrafa tıklayın

Bu haber 1111 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()