Çin, Latin Amerika ile ticarette ABD'yi geçti

Reuters'ta yer alan bir rapor, ABD'nin 'arka bahçesi' olarak gördüğü Latin Amerika'nın en büyük ticari ortağının artık Çin olduğunu ortaya koyuyor.

09 Haziran 2022 - 11:55

Çin, Latin Amerika ülkeleriyle olan ticaret hacminde en büyük rakibi olan ABD'yi geride bıraktı.

Press TV'de yer alan habere göre, 2015'ten 2021'e kadar olan verilere dayanan bir Reuters raporu, ABD'nin en büyük ticaret ortağı olan Meksika dışında Çin'in Latin Amerika ülkelerinin tümüyle olan ticaret hacminde ABD'yi geçtiğini ortaya koyuyor.

ABD ile bölge ülkeleri arasındaki ticaretin eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde gerilemeye başladığı belirtilen raporda, ABD Başkanı Joe Biden dönemiyle birlikte söz konusu ivmenin hızlandığına ve Çin'in aradaki farkı daha da açtığına dikkat çekiliyor.

'En büyük ortak Çin'

Rapora ilişkin Reuters'a konuşan Peru'nun eski Çin Büyükelçisi Juan Carlos Capunay, "Latin Amerika için en önemli ticari, ekonomik ve teknolojik bağlar kesinlikle bölgenin en büyük ticaret ortağı olan Çin'le" derken, mevcut veriler, Latin Amerika ve Çin arasındaki toplam ticaret akışlarının 2021'de yaklaşık 247 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. Latin Amerika ve ABD arasındaki akışın boyutunun ise 174 milyar dolar olduğunun altı çiziliyor.

Washington'un büyüyen boşluğu doldurmak için somut önlemler almakta yavaş olduğu savunulan rapor, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkilinin "Zorlu bir meydan okumayla karşı karşıyayız. Çin parasını masaya koymaya hazır olduğu sürece, kaybedeceğimiz bir savaş veriyoruz" sözleriyle son buluyor.

Bu haber 338 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
Bornova’da sıradışı sergi
Bornova’da sıradışı sergi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()