Büyükşehir'e 2 Milyarlık Şok Rapor

Balçova Arsa Mağdurları Derneğinin imar planlarında usulsüzlük iddiasıyla İzmir Büyükşehire Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ne karşı açtığı davada bilirkişiler, 2 Milyonluk rant sağlayan imar planı değişikliklerinin planlama esaslarına aykırı olduğunu belirttiler.

20 Nisan 2016 - 13:45 - Güncelleme: 20 Nisan 2016 - 16:19

Balçova Arsa Mağdurları, yıllardır sürdürdükleri hukuk mücadelesinde haklı çıktılar. Balçova Arsa Mağdurları, Üçkuyular'da imar planlarında yapılan değişiklikle 2 milyar liralık imar rantı sağlandığı iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin çıkardığı imar planlarında aynı hakların kendilerine verilmediğini ve planlar dava açmışlardı.
 
Mahkemeye rapor veren İzmirli bilirkişiler, dava da iddia edildiği gibi bir imar değişikliğinden dolayı rant olmadığını, imar plan değişikliklerinin planlama esaslarına ve yasalara uygun olarak yapıldığını bildirdiler. Arsa mağdurlarının Avukatı Mustafa Kemal Turan, bilirkişi raporuna itirazı üzerine davaya bakan Danıştay, itirazı yerinden görerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozup, yeni bir bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verdi.
 
Danıştay'ın kararına uyan yerel mahkeme, imar planı değişikliği yapılan yerlerde İzmir dışından üç şehir planlamacısına inceleme yaptırılmasına karar erdi. Üç kişilik bilirkişi heyeti, belediyenin planlarıyla ilgili bugün Üçkuyular'da otel ve AVM yapılması planlanan alanda mahkeme heyetiyle beraber İzmir'e gelerek inceleme yaptılar.
 
ODTÜ'lü bilirkişi mahkemeye gönderdiği 28 sayfalık raporda, Üçkuyular Pazar Yeri'nde yapılan imar plan değişikliklerinin yapı ve nüfus yoğunluğunu attıran plan değişikliklerinde planlama ilkelerine ve şehircilik esasları açısından olumsuzluklar ve aykırılıklar olduğunu belirtti.
 
Yaklaşık 12 yıldır hukuk mücadelesini verdiklerini belirten Balçova Arsa Madurlarının Avukat Mustafa Kemal Turan, "Bilirkişiler, sonunda bu planların hakkaniyettten ve şehircilikten uzak olduğunu raporlarıyla ispat ettiler. Bu planlar oluştuğunda zamanda, rantı elinde tutanların vekalatnamesini alan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Hukuk Komisyonu Başkanı olan ve şu an CHP İzmir Milletvekili olan Avukat Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çaltaya'ya karşı 1 Milyon TL'li maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Kazanılanı da bir hayır kurumuna bağışlayacağız." dedi.

Bu haber 1824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()