Buca ve Bayraklı İçin İsimler Netleşmeye Başladı

CHP İzmir’de açıklanmayan Buca ve Bayraklı ilçe belediye başkan adaylıkları için düğüm bugün çözülüyor.

02 Şubat 2019 - 09:04

CHP’de sancılı geçen aday belirleme sürecine bugün nokta konulacak. CHP'nin Buca ve Bayraklı dışında geriye kalan ilçelerde belediye başkan adayları daha önce yapılan Parti Meclisi (PM) toplantılarında belli olmuştu. Sadece 4 ilçe belediye başkanı yerinde kalırken Buca ve Bayraklı'da yaşanan belirsizlik bugün yapılacak PM toplantısında çözüme kavuşacak.

CHP Genel Merkezi koridorlarında özellikle Buca için mevcut Başkan Piriştina ile yola devam edilmeyeceği yüksek sesle dillendiriliyor. Aday adayları içinde ise özellik Ali Hıdır Uludağ' ın ismi öne çıkarken Mehmet Ali Susam ismi de sıkça dile getiriliyor. Ancak PM' de Uludağ' ın adının önde olduğu bilgisi kulislerde konuşuluyor.

Bayraklı içinse mevcut Başkan Hasan Karabağ' ın temasları hala sürerken önceki PM toplantısında reddedilen Cevat Durak için de çeşitli formüller arandığı biliniyor. Ancak bu iki ismin yanında eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger' in adaylık şansının daha yüksek olduğu biliniyor. Aksünger' in özellikle PM' de etkili olduğu ve adaylığı konusunda taviz vermeyeceği konuşuluyor.

Bugün gerçekleşecek PM toplantısında 200 il, ilçe ve belde adayı belirlenerek sürecin tamamlanması da bekleniyor. Bazı adaylıklarla ilgili sorun çıkması ve aday belirlenememesi halinde  Kılıçdaroğlu' nun Parti Meclisi'nden "aday belirleme" yetkisi alacağı da kulislerden sızan bilgiler arasında.

 

Bu haber 1188 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()