BOĞAZİÇİNDE YAMANLAR RÜZGARI

Boğaziçi Üniversitesi 1.Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında İzmir Özel Yamanlar Koleji 3 Altın, 6 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazanarak en başarılı okul oldu.

27 Nisan 2016 - 09:51

Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen 1.Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatları ülkemizin seçkin okullarından yedi yüz öğrencinin katılımı ile yapıldı.

1.Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında 20 test sorusunun yanında 3 klasik soru soruldu. Öğrencilere bu soruları cevaplamaları için toplam 4 saat süre verildi. Özel Yamanlar Koleji öğrencileri 3 altın 6 gümüş ve 3 bronz madalya elde ederek Matematik olimpiyatlarının en başarılı okulu olma ünvanını korudular.

1.Ulusal HYPATIA Matematik Olimpiyatlarında Yamanlar Koleji öğrencileri Ahmet İleri, Kaan Çim ve Batuhan Kuleci Altın madalya kazanırken, Ali Fuat Barış, Ömer Avcı, Ahmet Gündoğan, Ömer Topaloğlu, Mehmet Eren Karabulut, Ahmet Ayberk Durak Gümüş madalya, Feray Lina Yence, Anıl Arda Ayık, Kerime Nur Kavadar Bronz madalyanın sahibi oldu.

Başarılı öğrencilere ödülleri Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampusu Ayhan Şahenk Salonunda yapılan bir tören ile Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verildi. 

*Hypatia (370415): Yunan filozof, matematikçi ve astronomdur. İskenderiye Kütüphanesi'nde felsefe, matematik ve astronomi üzerine dersler vermiştir.

Hypatia doğayı; mantık, matematik ve deney ile açıklamaya çalışan ilk kadın matematikçidir.

Bu haber 4892 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()