Bakanlık sağlıkçıların yeni aşı kayıtlarını durdurdu: 'Yan yana iki hemşire çalışıyor, biri aşılı'

Sağlıkçıların sisteme kaydında sıkıntı olan ve yeni işe başlayanların aşılaması yapılmıyor. Yan yana çalışan ve bir kısmı aşılanmayan sağlıkçılar var.

12 Şubat 2021 - 16:01

Sağlık Bakanlığı sağlık emekçilerinin aşılama kaydının yapıldığı sistemi yeni girişlere kapattı. İşe yeni giriş yapan ve sistemdeki kaydından sorun bulunan taşeron sağlıkçılar aşılanmıyor.

soL'un edindiği bilgiye göre işyerlerinde kayıtlı 2 tür hemşire bulunuyor. İlki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın çalışılan fabrikaya atama yapmasıyla diğeri ise taşeron firmaların doğrudan işe alması yoluyla çalışanlar.

Doğrudan işe alınanların sistemde görünmeme sorunu daha önce işyeri hekimlerinin, tabip odalarının ve TTB'nin yoğun çabalarının ardından çözüldü ve bu çalışanların da sisteme kaydı sağlandı. Bakanlık ise sisteme yeni kayıt kabulünü durdurdu.

Böylelikle işyerlerinde aktif çalışan ve sisteme sonradan kaydedilen ya da yeni işe başlayan sağlıkçıların aşılaması yapılamamış oldu. soL'un görüştüğü işyeri hekimi, eskiden beri çalışıp kaydı yanlış yapılanlarda da aynı sorunun yaşandığını belirterek, "Birlikte çalıştığımız insanlar aşılanmıyor. İki hemşire yan yana çalışıyor biri aşılı biri aşısız" dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren il sağlık müdürlüğü yetkilisi ise yeni girişlerin kapatıldığını doğrulayarak, "3 hafta önce durduruldu. Bakanlık aşama aşama yapıyor. Bakanlıkla görüştük 'Duyurumuzu bekleyin' dediler" şeklinde konuştu.

 

 

'Evde bakım hizmeti veren taşeron çalışanlar da aşılanmıyor'

Bir diğer sorun da evde bakımı yapılması gereken hastalarla ilgilenen çalışanlarla ilgili. Belediyelerin evde bakım hizmeti veren bir taşeron çalışanlar da henüz aşılanamadı.

Sözkonusu ekipler ev temizliği, hasta yıkama-bakımı, berber hizmeti gibi işler yapıyor. Bu hizmeti verenlerden yalnızca sağlık çalışanı olanlar aşılanıyor.

Öte yandan evde bakım hizmeti veren taşeron çalışanlar da hastalarla iç içe çalışıyor. Bakanlık buna rağmen çalışanları sisteme kaydetmiyor ve aşılama yapılmıyor.

Bu haber 470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()