Bakan Bolat'ın 'az bir şey artış oldu' dediği et için sıfır derecede kuyruk

Ankaralılar 'ucuza' et alabilmek için 0 derecede Başkent Market önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

23 Mart 2024 - 11:28

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, yurttaşlar Ankara'da 21 Mart Perşembe günü 0 derecede uzun kuyruklar oluşturmak zorunda kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "ucuz et satışı"nın Ramazan ayı boyunca süreceği belirtildi.

1 haftada 34 tonluk satış

Uygulamanın ilk haftası olan 11-17 Mart’ta toplam 34 ton 730 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı yapıldı. Kızılay, Batıkent Atlantis, Etimesgut, ASKİ, Şafaktepe, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve GİMAT olmak üzere toplam 7 Başkent Market şubesinde gerçekleştirilen "uygun fiyatlı" et satışı, çevre ilçelerde de Başkent Mobil Market aracılığıyla yapılıyor. Başkent Market şubelerinde bir kilogram kasap köfte 369 TL’ye, bir kilogram kıyma 369 TL’ye, bir kilogram kuşbaşı 379 TL’ye, bir kilogram dana sucuk 309 TL’ye, bir kilogram yemeklik haşlanmış et ise 339 TL’ye satılıyor.

Et alamayan vatandaş kemik kaynatıyor

Zamların ardından etin yanına yaklaşamayan yurttaşlar artık tavuk da tüketemez oldu. Kasaplar yurttaşların sakatata yöneldiğini ya da kemik alıp kaynatmaya başladığını anlatıyor.

Ucuza az da olsa et yemeğe çalışan vatandaşsa gece yarıları kuyruğa girip saatlerce bekliyor. ANKA'daki habere göre Ankara'da geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu’nun mağazasında kuyrukta bekleyen bir emekli vatandaş emekli maaşı ile geçinmenin mümkün olmadığını söyleyerek, ''Nereden geçineceksin emekli maaşıyla. Emekli maaşıyla geçinmek var mı? On bin lira, on iki bin lira para değil. Ne yapacağız bilmiyoruz artık'' demişti.

Bu haber 405 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()