"Avrupa, Sarraf Davasını Bekleyip...

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan' ın iddiasına göre AB'nin Sarraf davasının gidişatına göre AİHM sürecindeki referandum itirazlarında düğmeye basacak..

28 Kasım 2017 - 09:36

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığını da yapmış olan Yeniçağ yazarı Ahmet Takan bugün yayınlanan köşe yazısında, AB'nin Sarraf davasını bekleyeceğini, gidişata göre, AİHM sürecinde düğmeye basacağını iddia etti.

Takan, Atilla Kart ile yaptığı görüşmesinde çok önemli bir bilgi aldığını, AİHM'in Ocak-Şubat ayı içinde referandum iptali için yapılan başvuruları toptan değerlendirme yapılacağını belirtti.

Takan ayrıca Erdoğan'la anayasa referandumunun mimarlarından Mustafa Şentop arasındaki iplerin '2 tur'lu seçim ve yüzde 50 artı bir nedeniyle koptuğunu söyledi.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Atilla Kart, sorularımı cevaplandırırken çok önemli bir haber verdi. Kart, yaptığı görüşmeler sonucunda AİHM'in Ocak-Şubat ayı içinde referandumun iptali için yapılan başvuruları toptan değerlendirme süreci içine gireceği izlenimini edindiğini bildirdi. Kart, başvurusunun ardına ek dilekçeler vererek, partili cumhurbaşkanlığı, HSK ve uyum yasaları sürecinden dolayı doğacak kaosa dikkat çekmiş. Adalete erişimin engellendiğine son 10 yıllık örnekleriyle dikkat çekmiş. Kaosa yol açmamak için başvurusunun ivedilikle incelenmek zorunda olduğunu belirtmiş.

AİHM, Ocak ayı içinde davaları değerlendirme ve karar alma sürecine girerse olacak şeyler belli. Mahkeme, referandum sürecinde hak ihlali yapılıp yapılmadığının tespitine karar verecek. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin maddeleri belli, mahkemenin hukuk normları ortada. Ne olacağını tahmin etmek için kâhin olmak gerekmiyor!.. Türkiye'den gelen iş yükünden bunalan mahkeme bu arada taraflara "dostane çözüm" için diyalog süreci başlatabilir. Bu bağlamda, iktidar, davacılarla partili cumhurbaşkanlığının kalması ve diğer uygulamalardan vazgeçilmesi şartıyla uzlaşma arayabilir. İktidar, muhtemel sonuçları gördüğü ve diyalog zemini yaratmak için sinyal veriyor bence... Atilla Kart'a, "uzlaşır mısınız", "veya hangi şartlarda uzlaşabilirsiniz" diye sordum. "Önce partimle konuşurum. Partimle konuşmadan hiçbir şey söyleyemem size" dedi. Genel fotoğrafa farklı bir not ekleyeyim;

Saray kaynakları, anayasa değişikliklerinin mimarlarından Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop ile R. Erdoğan'ın araya çok mesafe koyduğunu söylüyor. Gerekçe olarak da Erdoğan'ın iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 50 artı 1'den dolayı duyduğu memnuniyetsizlik gösteriliyor.

Bana kalırsa, Avrupa, Zarrab Davası'nı bekleyecek, gidişata göre, AİHM sürecinde düğmeye basacak. Bakalım, saray ne yapacak?

Bu haber 963 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()