Aydın’ın Koçarlı ilçesinde etkisini gösteren şiddetli yağışlar, Sarıçay Deresi’nin yatağından taşmasına yol açarak bölgede tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Dün akşam saat 17.00 sularında meydana gelen olayda, dere kenarındaki yoldan geçmeye çalışan bir otomobil, yükselen su seviyesi nedeniyle bir anda akıntıya kapıldı.

Traktörle gelen hayat kurtaran müdahale
Barış G.’nin direksiyon başında olduğu araç, debisi hızla artan sel sularının ortasında kalarak hareket kabiliyetini yitirdi. Araç içerisinde mahsur kalan sürücü Barış G. ve yolcu Sinan Y., su seviyesinin yükselmesiyle zor anlar yaşadı. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kurtarma operasyonu, bölge halkının da desteğiyle gerçekleştirildi. Ekipler ve vatandaşlar, selin şiddetine rağmen traktör kullanarak otomobile ulaştı. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışma sonucunda araçtan çıkarılan iki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.