Altın: "Ayrımcılığa uğrayanların sesi olacağım"

Ayrımcılık, göç ve sağlık politikaları, kadın örgütlenmeleri konusunda çalışmalar yapan ve mücadele veren Dr. Zeynep Altın CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

29 Mart 2023 - 11:13 - Güncelleme: 29 Mart 2023 - 11:20

Türk Tabipleri Birliği İzmir Tabip Odası'nda eski yönetim kurulu üyeliği yapa Dr. Zeynep Altın, kurucu üyesi olduğu Halkların Köprüsü Derneği'nde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrımcılık, göç ve sağlık politikaları, kadın örgütlenmeleri konularında çok sayıda seminer, panel, çalıştay düzenlenmesinde de aktif rol alan Dr. Zeynep Altın, bu alanlarda araştırmalar yaparak ulusal ve uluslararası makalelere de imza attı. 

Başta kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler ve yoksullar olmak üzere ayrımcılığa uğrayanların sesi olmak için yola çıktığını ifade eden Zeynep Altın, kötü sağlık yönetimi nedeniyle nitelikli sağlık hizmetinden mahrum bırakılan yurttaşlar ve aynı politikalar nedeniyle sorumsuzca "giderlerse gitsinler" diyerek, ülkesini terketmek zorunda bırakılan binlerce hekimin sözcüsü olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Depremde, yoksul semtlerde, göç yollarında, Gezi isyanında sokaklarda görev beklemeksizin ötekileştirilenlerin yanında yer alan sağlık çalışanları ve tüm emekçilerin sesi olmak için yola çıktığını belirten Dr. Altın, "Giderlerse gitsinler" diyenlere 14 Mayıs'ta kimin gideceğini birlik ve dayanışma ile göstereceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!" dedi.

Bu haber 771 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()