AKP'den CHP'ye geçen belediyede güvenlik kameralarının diskleri değiştirilmiş

Seçime belediyelerde yaşananlar damga vurdu. Tuzla'da CHP'li Eren Ali Bingöl, mazbatasının geciktirildiği süreçte güvenlik kamera kayıtlarını içeren disklerin tamamı değiştirildiğini belirtti.

11 Nisan 2024 - 13:27

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un Tuzla ilçesinde seçimi yüzde 50,92 oy oranı ve 84 bin 94 oyla CHP’li Eren Ali Bingöl kazandı. AKP'li Şadi Yazıcı ise yüzde 39,07 oy oranı ve 64 bin 524 oyla ikinci oldu.

CHP’li Eren Ali Bingöl'ün mazbatasını teslim alması gecikirken, eski AKP’li Tuzla Belediye Başkanı’nın görevi sona ermesine rağmen seçimden sonra 2 Nisan’da ihale alması gündem olmuştu. Bingöl mazbatasını 4 Nisan’da gecikmeli olarak teslim almıştı.

'Elimizde hiçbir kayıt yok'
Halk TV’de katıldığı programda konuşan CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Tuzla Belediyesi’nde AKP dönemine ait tüm kamera kayıtlarının bulunduğu diskin seçim öncesi ortadan kaldırıldığını ifade etti:

“Güvenlik kamera kayıtlarını içeren disklerin tamamı değiştirilmiş. Seçimden sonra bir kısmı 2 Nisan, bir kısmı da 3 Nisan’da değiştirilmiş. Elimizde hiçbir kayıt yok. Teftiş Kurulu bu konuda rapor hazırlayacak, hazırlanan rapor doğrultusunda da hukuki haklar kullanılacak.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski AKP’li Tuzla Belediye Başkanı’nın 2 Nisan’da ihale yaptığını öğrendiklerini söylemiş görevi devralır devralmaz konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini açıklamıştı.

El değiştiren belediyelerde neler oluyor?
Belediyelerin, seçimlere sayılı günler kala taşınmazları satıp, ihale dağıtması gündem olmuştu. 

Parti değiştiren belediyelerdeki devir teslim törenleri, el değişikliği öncesi giderayak yapılan işlemler, yeni belediye başkanlarının ilk icraatları da tartışma konusu oldu.

30 yıldır AKP ve öncüllerinin (Fazilet ve Refah Partileri) yönettiği İstanbul Üsküdar'da CHP'li Sinem Dedetaş başkan seçilmişti. Mazbata ve seçim sürecinde belediye koridorlarında yaşananları soL gündeme getirmişti. Devir teslim öncesi belediyede 5 günde 171 ruhsat dağıtıldığı, müdürlerinse ortadan kaybolduğu anlaşılmıştı.

Manisa’nın Gördes ilçesinde CHP, 30 yıl sonra adayı İbrahim Büke ile belediyeyi kazandı. Ancak seçime mevcut belediye başkanı AKP’nin adayı Muhammed Akyol’a yönelik iddialar damga vurdu. Seçimi kaybeden AKP'li başkanın, gece saatlerinde belediye binasına giderek güvenlik kameralarını devre dışı bıraktığı ve yeni müdür atamaları yapmaya çalıştığı iddia edildi.

CHP Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu mazbatasını alır almaz, 18 maden emekçisinin hayatını kaybettiği Ermenek maden faciası faili Cenne Linyit Kömürü İşletmesi sahibi Abdullah Özbey ile ortak iftar düzenledi. 

Göreve başlayan AKP'li Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ilk icraatı belediye işçilerinin ek protokolle hak ettiği maaş zamlarını geri almak oldu. İşçiler iş bıraktı.

Bu haber 355 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()