AK Parti Bornova'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

''Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözler ne edebe ne de adaba uyar''

09 Nisan 2016 - 16:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu eleştirirken kullandığı kelimeleri ve üslubu eleştiren AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin “Bu konuşmayı herkes ağzından mı kaçırdı acaba derken, izahat ve özür beklerken bir de bakıyoruz ki "sözümün arkasındayım" diye ikinci bir facia açıklama daha geliyor. Bu nasıl siyaset anlayışı hayretler içindeyiz. Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözler ne edebe ne de adaba uyar” dedi.

Keskin, AK Parti Bornova İlçe Merkezi’nde düzenlediği toplantıda  “Değerli teşkilatımız ve basın mensupları. Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgemizde, vatanı, milleti ve bayrağı için seve seve canını veren aziz şehitlerimize bir kez daha allahtan rahmet, ülkemize ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu zor günlerin de geride kalacağına inanıyorum. Yeter ki birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde terörle mücadele edelim. Biliyorum ki bu süreç terör örgütünün son çırpınışlarıdır.

Bizler bu vatan ve millet için daha neler yapabiliriz, bu ülkede birliği kardeşliği nasıl tesis edebiliriz, doğusuyla batısıyla nasıl ortak gönül köprüleri kurabiliriz, terör belasını bu ülkeden nasıl def ederiz, daha yakında yad ettiğimiz Çanakkale ruhunu çocuklarımıza nasıl aşılarız, Gazi Mustafa Kemal'in hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkabiliriz derken ve bunlarla meşgul olurken  bir de bakıyoruz ana muhalefet partisinin Genel Başkanı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, hem de bir bayana ithafen ahlaktan yoksun açıklamalar yapıyor.

Bu konuşmayı herkes ağzından mı kaçırdı acaba derken, izahat ve özür beklerken bir de bakıyoruz ki "sözümün arkasındayım" diye ikinci bir facia açıklama daha geliyor. Bu nasıl siyaset anlayışı hayretler içindeyiz.

Böyle bir üslubu asla doğru bulmuyor ve şiddetle kınıyoruz. Kendisine de iade ediyoruz. Aradan bir kaş seçim geçti neredeyse unutmuştuk bu partinin başına nasıl geldiğini. Ama bu olaylarla tekrar hatırlama imkanı bulduk.

Karamandaki menfur olayı bizler de lanetle kınıyoruz. Yapan kişinin de en ağır şekilde cezalandırılmasını ve adaletin tecelli etmesini diliyoruz. Aile ve sosyal politikalar Bakanımız Sn. Sema Ramazanoğlu'nun benzer açıklama yapmasına, "ilgili kişinin sıfır toleransla en ağır şekilde cezalandırılacağını" ifade etmesine rağmen maalesef sözünün çarpıtıldığına, ağzından hiç çıkmayan kelimelerle kirli siyaset yapıldığına üzülerek şahit oluyoruz.

Bu açıklamalara rağmen Ana muhalefetin başındaki Kılıçdaroğlu Sayın Bakanımıza ağza alınmayacak kelimeler sarf etmesi ne edebe ne de adaba uyar. Bu sözler Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak girecektir. 

Sözlerime son verirken şunu özellikle belirtmek istiyorum. Siyasette eleştiri kültürü vardır ve olacaktır. Ama hakaret kültürü, ahlaktan ve edepten yoksun ifadeler kültürü asla olamaz. Hele karşınızdaki kişi bir de bayan ise ayrıca üslubunuza dikkat etmelisiniz. Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş bayanlarımızın da Kılıçdaroğlu'nun bu üslubundan aşırı derecede rahatsız olduğunu düşünüyorum. 

Birlikte yaşama kültürünü zedeleyecek tüm üslüp ve davranışlardan  vazgeçilmelidir. Bu yüzden Kılıçdaroğlu'nu Türk milleti önünde sayın bakanımızdan özür dilemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti Bornova Kadın Kolları Başkanı Funda Anteki de yaptığı konuşmada “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan 2016 salı günü grup toplantısında hükümütemizin kadın bakanlarından Sema Ramazanoğlu'nu hedef seçerek, düşünmesi bile utanç veren o menfur cümleyi kullanmıştır. Böyle hayasız bir ifade,insanın ağzına yakışmadığı gibi, bir insana da söylenemez. Biz Bornovalı kadınlar olarak size çağrımız şudur.: Dünyanın tüm kadınlarından özür dileyin. Çünkü  siz siyasette her geçen gün konuşma seviyesini aşağı çekiyorsunuz ve artık kadınların adını ağzınıza almayın bu olay siyasi tarihimize bir siyasetçinin ahlaki sefalet yönüyle yuvarlana bileceği çukuru göstermek bakımından bir utanç vesikası olarak geçecek olmasını insanlığımız adına nefretle kınıyoruz; ve son olarak'' uslubu beyan aynıyla insandır'' diyerek sözlerime son veriyorum” dedi.

Bu haber 1010 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()