ABD'nin savaş gemileri Tayvan Boğazı'nda

ABD'nin savaş gemilerinin, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından ilk kez Tayvan Boğazı’na geçtiği aktarıldı.

28 Ağustos 2022 - 14:40

ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinden bu yana ilk kez ABD'ye ait savaş gemilerinin Tayvan Boğazı'na geçtiği belirtildi. 

Reuters'in haberine göre, ABD Donanması'nın devam eden operasyonlar kapsamında Chancellorsville ve Antietam kruvazörlerinin Tayvan'a geçiş yaptığı bildirilirken, Çin'in savaş gemilerinin hareketlerini takip ettiği söylendi. 

ABD Donanması'nın açıklamasında, "ABD'nin özgür ve açık bir Hint-Pasifik'e olan bağlılığını gösterdiğini, ABD ordusunun uluslararası hukukun izin verdiği her yerde faaliyet göstereceği" ifade edildi. Açıklamada "ABD gemileri, herhangi bir kıyı devletinin karasularının ötesindeki boğazdaki bir koridordan geçti" denildi.

Tayvan'dan yapılan açıklamada, gemilerin güney yönünde seyrettiğini ve gözlem altında oldukları belirtilerek, durumun normal olduğunu söylendi.

Çin'den açıklama

Son yıllarda ABD ve müttefiklerinin savaş gemilerinin Tayvan Boğazı'ndan "rutin" olarak geçmesi Çin'in tepkilerine neden oluyor. Son olarak, Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin bölgedeki askeri hareketliliğini artırmıştı.

Çin Ordusu Doğu Harekât Alanı Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD gemilerinin takip edildiği ve bölgeden geçiş konusunda uyarıda bulunulduğu aktarılarak, "Bölgedeki birlikler yüksek teyakkuzda ve her türlü provokasyonu engellemeye hazır" denildi.

Bu haber 216 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()