ABD'den Telafer Açıklaması

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü albay Ryan Dillon, Irak'ın Telafer kentinde 2 bin IŞİD militanının bulunduğunu ve örgütün oradan çıkarılmasının zor olacağını söyledi.

11 Ağustos 2017 - 13:09 - Güncelleme: 11 Ağustos 2017 - 13:33

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü albay Ryan Dillon Irak'ın başkenti Bağdat'tan video konferans yöntemiyle bağlandığı ABD Savunma Bakanlığı'nda Irak ve Suriye'de IŞİD terör örgütüne karşı yapılan operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Musul'un IŞİD'ten kurtarılmasıyla Irak'ta örgütün elinde son birkaç yer kaldığını aktaran Dillon, "Koalisyon Telafer'in içinde ve civarında 2 bin IŞİD savaşçısının bulunduğunu tahmin ediyor. IŞİD'i Irak'taki son kalelerinden birinden çıkarmanın zor olacağını düşünüyoruz" dedi. 

Dillon örgütün Musul'u kaybetmesi ve Rakka'yı da kaybediyor olması nedeniyle büyük bir baskı altında olduğunu ve gelir kaynaklarının büyük kısmını kaybettiğini de ifade etti.

Kaynak: NTV
Bu haber 902 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()