ABD: "Bunun Sonuçları Olacak"

Gündem; S-400. ABD, "F-35’in ittifakımızda bu Rus sisteminin bulunmasından etkilenmesini ya da istikrarsızlaştırılmasına izin veremeyiz" dedi.

25 Haziran 2019 - 15:34

ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, tüm işaretlerin Rusya’nın S-400’leri Türkiye’ye teslim edeceğini gösterdiğini belirterek, ‘bunun sonuçları olacağını’ söyledi.

Reuters’ın haberine göre Belçika’nın başkenti Brüksel’de gazetecilere konuşan Hutchison, "Tüm işaretler Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye teslim edeceğini gösteriyor ve bunun sonuçları olacak. Türkiye’nin F-35 sisteminden ayrılması gerekecek; F-35’in ittifakımızda bu Rus sisteminin bulunmasından etkilenmesini ya da istikrarsızlaştırılmasına izin veremeyiz” dedi.

Türkiye’yi, S-400’lerin satın alınmasından vazgeçmek için çok fazla diplomatın devreye girdiğini ifade eden Hutchison, “Daha sona gelmedik ancak Türkiye şimdiye kadar satıştan çekileceğine dair bir izlenim vermedi. Bunun sonuçları olacak, bu konuda başka bir şansımız olduğunu sanmıyoruz” diye ekledi.

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov da ABD ile Türkiye arasında gerginliğe sebep olan S-400'lerin ilk parçalarının yakın zamanda Türkiye'ye taşınacağı belirtmişti.

Kaynak: t24.com.tr
Bu haber 619 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()