AB Yeni Projelerle Türkiye'de Rekabetçiliği ve Yeniliği Destekliyor

Avrupa Birliği Türkiye'de ekonomik büyümeyi destekliyor; araştırma, teknolojik, gelişim ve yeniliği teşvik ediyor. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger 23 Ocak günü Ankara'da Ortak Rekabetçilik ve Yenilik Programının başarılarını ve yeni seçilen bir dizi projeyi tanıttı.

31 Ocak 2018 - 12:21

Avrupa Birliği Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programının (CISOP) genel stratejisi kapsamında, Türkiye'de verimliliğin arttırılması ve sanayileşmenin hızlandırılması yoluyla özel sektör öncülüğünde ihracat-odaklı rekabetçi üretim yapısının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Daha spesifik olarak CISOP'un  ana hedefi ulusal imalat sanayinin dönüşümüne katkıda bulunmak suretiyle değer zincirinde yükselmesini desteklemek, Türkiye'de verimliliği arttırmak ve ülkenin cari açığını azaltmaktır.

Geçen yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından duyurulan proje teklif çağrısı sonrasında üniversite, oda, dernek, teknoloji geliştirme bölgeleri ve kalkınma ajansları gibi çeşitli Türk kurumları imalat sanayi, araştırma ve geliştirme, teknoloji transferi ve ticarileşme alanlarında 178 teklif sunmuştur.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde, referans bütçesi toplam 110 milyon Avroyu aşan 23 proje teklifi ön-seçimden geçmiştir.

Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı 2014-2020 dönemini kapsamaktadır. 2014-2017 dönemi için tahsis edilen toplam bütçe 221 milyon Avro olup, bunun 188 milyon Avrosu AB katkısıdır.

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için bkz: https://rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr/

Kaynak: https://www.avrupa.info.tr/tr/pr/ab-yeni-projelerle-turkiyede-rekabetciligi-ve-yeniligi-destekliyor-7403
Bu haber 1203 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()