AB Komisyonu Başkanı: İhtiyacımız olan Avrupa Savunma Birliği

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 'Birliğin Durumu' konuşmasında Avrupa'nın kendi askeri kapasitesini artırma yoluna gideceğini söyledi.

15 Eylül 2021 - 13:35

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa'nın askeri açıdan kendi kapasitesini artırması ve istihbarat konusunda daha fazla işbirliğine gitmesi gerektiğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Strazburg'da yaptığı yıllık "Birliği Durumu" konuşmasında, dünyadaki mevcut durumu "hiper-rekabetçi yeni bir çağ" olarak niteledi ve bazı ülkeleri "nüfuz kazanma konusunda hiçbir şeyin durduramadığını" savundu.

Afganistan'da yaşananları "acı verici" diye niteleyen von der Leyen, "Bu misyonun bu kadar aniden nasıl sona erebildiği üzerine düşünmemiz gerekiyor" dedi.

Avrupa'nın "savunma" konusunda kendi kapasitesini artırması gerektiğini söyleyen AB Komisyonu Başkanı "İhtiyacımız olan Avrupa Savunma Birliği'dir" ifadesini kullandı.

Von der Leyen, 2022 yılı başında Fransa'nın dönem başkanlığını devralmasının ardından birliğin "Avrupa savunması" konulu bir zirve düzenleyeceğini de duyurdu.

Birlik içinde "tehditlere karşı" istihbarat konusunda işbirliğinin hızlandırılması çağrısı yapan von der Leyen bunun AB için "hayati" önem taşıdığını söyledi.

Belarus'u AB ülkelerine göçmenlerin yasadışı girişine izin vermekle suçlayan AB Komisyonu Başkanı "Göçü nasıl yöneteceğimize dair ortak bir payda bulamadığımız sürece karşıtlarımız bunu hedef almaya devam edeceklerdir" diye konuştu.

Komisyon Başkanı, AB'nin daha önce 200 milyon Avro olarak duyurduğu Afganistan'a "insani yardımı" ise 100 milyon Avro artıracağını duyurdu. 

Bu haber 379 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()