Yeni Türkiye’nin Yol Haritası Vizyoner17’de Çizildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul WOW Hotel’de gerçekleşti.

14 Ekim 2017 - 13:52

Yeni Türkiye’nin Yol Haritası Vizyoner17’de Çizildi

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul WOW Hotel’de gerçekleşti. İki gün süren zirvede, “Niçin Dönüşüm”, “Nasıl Dönüşüm”, “Ne’ye Dönüşüm” ve “Türkiye’nin Dönüşümü” başlıklı oturumlar yer aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın’ın ana konuşmacılar olduğu zirvede ayrıca, iş dünyası ve akademiden önemli isimler konuşmacı olarak yer aldı. Zirvenin Gala Yemeği’ne ise T.C. Başbakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılım gösterdi.

 

Hızla değişen ve dönüşen dünyada Türkiye’nin konumunu, izlemesi gereken yol haritasının tartışıldığı Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yoğun katılımıyla tamamlandı. Zirvenin ilk gün konuşmacılarından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin enerji başta olmak üzere birçok konuda atılım yapmaya hazırlandığına işaret ederek şöyle konuştu: Türkiye, yeni bir atılım, yeni bir stratejik sıçramanın arifesinde. Dış desteklerle ayakta duran bir noktadan, güçlü, kendi kendine ayakta durabilen bir noktaya geldik. Büyüyen ve gelişen Türkiye idealine inanıyorsak eğer, teknolojiyi üreten kurumlar ortaya çıkaran bir ekosistem kurmalıyız. Dünya değişiyor; erkek kadın ayırmadan her insan kaynağımızı sistemin içine maksimum düzeyde faydalanacak şekilde dahil etmeliyiz. Yeni dünyada farklı bir vizyon lazım; tasarım ve pratik çözümler üzerinde çalışmalar ağırlık verilmeli. İşte bu noktada kadınlar ne kadar fazla rol alırlarsa, ülkemiz katma değerine o kadar fazla katkı sağlayacaklarına inancım tam. Kadınlarla birlikte gençlerimizin de öne çıktığı,  insan kaynağından maksimum fayda sağlayacağımız bir sistem kurmak zorundayız” dedi.

 

Zirvenin Gala Yemeği’ne katılan T.C. Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin son 15 yılda yaşadığı dönüşüme dikkat çekti. Yıldırım şunları söyledi:

“Akıl teri, alın terinin yerini almaya başladı”

 

“Vizyon demek geleceği görmek, geleceği okumak demek. Bir ülkenin hedeflerini gerçekleştirmesinin olmazsa olmaz şartı, o ülkedeki istikrardır. 2002-2016 arasında küresel krizler olmasına rağmen güçlü iktidar ve istikrar olduğu için dünyanın büyüme hızının iki katı kadar büyüme hızı yakaladık. Türkiye nasıl 3 katı büyüdü diyorlar; rakamlar ortada! Artık dünyada akıl teri, alın terinin yerini almaya başladı; alın teriyle akıl teri beraber çalışmalı. Bizim yapmamız gereken şey, daha fazla araştırma, daha fazla geliştirme, daha fazla yenilikçilik. Bilgiye sahip olmak, bilgiyi üretmek, bilgiyi kaynağa dönüştürmek; Türkiye’nin ihtiyacı olan bu. Daha çok üretim yapacağız, daha çok yatırım yapacağız, ürettiklerimizi daha çok satacağız; diğer ülkelerle aradaki makası böyle kapatacağız.”

“Asıl soru, neye dönüşüm?”

 

Vizyoner17’nin ikinci gün açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, dönüşümü gerçekleştirirken kendi tarihimizden beslenmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Kalın, şunları kaydetti: Değişim, dönüşüm diyoruz, bizim asıl sormamız gereken soru, neye dönüşüm? Küreselleşme bir taraftan dünyayı küçük bir köy haline getirirken, dünyada dolaşımda olan malların nerelerden gelip nerelere gittiğini sorgulamamız gerekiyor. Değişimin hangi istikamette olması gerekiyor, değişimi kim yapıyor bu sorulara kendi tarihimizden beslenerek cevap aramamız gerekiyor. Biz geleceği inşa ederken burada söz sahibi olan bir aktör olarak kendinizi konumlandırmalıyız. Bizim bir medeniyet vizyonuna da ihtiyacımız var. Ahlak, kültür ve insan vizyonuna ihtiyacımız var. Eşyayı dönüştürürken, içimizdeki ruhla barışarak bir dünya inşa etmemiz gerekiyor. Medeniyet perspektifini sadece eşyanın dönüşümü olarak algılamak hata olur; asıl dönüşüm kendi zihinlerimizde olmalı” dedi. 

MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’nin sonunda açıklama yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “‘Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye’ temasıyla bu yıl ikincisi gerçekleşen Vizyoner’17 Sektörler Zirvesinin, Türkiye’nin atılım yapması ve daha müreffeh yarınlara sahip olması için çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Bu haber 1439 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()