Ulukaya'dan çalışanlarına milyonlarca dolar

İş adamı Hamdi Ulukaya, Amerika'da sahibi olduğu yoğurt şirketi Chobani'nin iki bin çalışanına şirketin milyonlarca dolar değerindeki yüzde 10'luk hissesini paylaştıracağını açıkladı.

27 Nisan 2016 - 14:12

İş adamı Hamdi Ulukaya, 2005 yılında Amerika'nın New York kentinde kurduğu ve bugün değeri milyarlarca dolara ulaşan yoğurt şirketi Chobani'nin iki bin çalışanına şirketin yüzde 10'luk hissesini dağıtacağını açıkladı.
Şirketinin milyonlarca dolar değerindeki hisselerini çalışanları arasında paylaştırma kararı alan Ulukaya, The New York Times'a amacının yaratılan değerin Chobani'nin kuruluşundan bugüne ulaştığı başarıda payı olan insanlar arasında dağıtılmasını sağlamak olduğunu söyledi: 
''Bu kadar başarılı olabileceğini asla düşünmediğim bir şey inşa ettim. Fakat, bu insanlar olmadan Chobani'nin bugünlere gelmesi olanaksızdı. Şimdi çalışanlar, şirketi daha ileri noktalara götürmek için daha da fazla çalışacaklar. Bu aynı zamanda kendi geleceklerini kurmaları anlamına gelecek.'' 
Hisseler kıdeme göre dağıtılacak
Ulukaya'nın Salı günü şirket çalışanlarını toplayarak duyurduğu karara göre işçilerin alacakları pay, Chobani'de çalıştıkları sürelere göre belirlendi. Her bir çalışan, şirketten alacakları payı Ulukaya'nın kendilerine dağıttığı beyaz paketlerin içerisindeki zarflardan öğrendi. Chobani'nin ilk çalışanlarından olan, şu anda da şirkette proje menejerliği görevini yürüten Rich Lake, ''Bu bir bonustan ya maaş artırımından çok daha iyi. Çünkü büyümesine yardımcı olduğunuz şeyin bir parçası size veriliyor'' dedi. 
Şirket değeri 3 ile 5 milyar dolar arasında
Chobani'nin 2014'te kredi aldığı özel yatırım şirketi TPG Capital, şirkete 3 milyar ile 5 milyar dolar arasında bir değer biçmişti. Eğer şirketin değerini 3 milyar dolar olarak kabul edersek; Ulukaya'nın kararı ile birlikte iki bin işçinin her biri ortalama 150 bin dolar sahibi olacak. Chobani'nin ilk çalışanlarının alacağı payın ise 1 milyon dolardan fazla olması bekleniyor. 

Bu haber 1174 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()