Serter: Hayal Kurmaktan Vazgeçmeyin

İZİKAD Başkanı Huriye Serter, üniversiteli gençlerle iş hayatındaki deneyimleri paylaştı

20 Kasım 2017 - 12:48

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi'nde "İş Yaşamında Kadın" dersine konuk olan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Huriye Serter, öğrencilere hayal kurmaktan vazgeçmemelerini öğütledi. Gençlere hayalleriyle uyuşan, onlara yol gösterecek sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını öneren Serter, üniversitedeki genç kızları Genç İZİKAD’da çalışmaya davet etti.

Richard Bach’ın "Martı" adlı uzun öyküsünü öğrencilik yıllarında okuduğunu belirten Huriye Serter, öykünün kahramanı özgür martı Jonathan Livingston’dan çok etkilendiğini dile getirdi. Serter, “Kendimi Jonathan ile özdeşleştirmiştim ve kendi kendime farklı olacağıma söz vermiştim. Onun gibi uçmak istiyordum, hiç bir engel içimdeki heyecanı durdurmuyordu. Zaman zaman hayal ettiklerimle yaşadıklarım uyuşmasa da ben de Martı Jonathan gibi hiç vazgeçmedim" dedi.

Hayal kurmanın neredeyse yasak olduğu, geleneksel bir ailenin evladı olduğunu ve kimi zaman girişimcilik çabalarının engellendiğini belirten Huriye Serter, hayal kurmaktan asla vazgeçmediğini söyledi. Serter, "Memur bir ailenin çocuğuydum. Çocukluktan başlayan girişimcilik çabalarım çoğu kez ertelendi, ama uçmaktan hiç vazgeçmedim. Üzerimdeki baskılara rağmen çabalamaktan ve hayal kurmaktan vazgeçmedim. Siz de çabalayın ve vazgeçmeyin" diye konuştu.

DEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olduğunu anlatan İZİKAD Başkanı Huriye Serter, kısa süren öğretmenlik deneyiminin ardından önce bir butik işlettiğini, daha sonra eşiyle birlikte ev ve ofis mobilyası üreten şirketlerini kurduklarını söyledi. "Eşimle işimi yürütürken bir yandan üniversitenin kantinini de işletiyordum" diyen Serter, bu deneyimlerin kendisine iş yaşamında çok büyük katkılar sağladığını dile getirdi.

Huriye Serter, eşiyle çalışmaya başladığında üretim bölümünde görev aldığını, çalışma yaşamı boyunca ülkenin kırılgan ekonomik koşulları nedeniyle kimi zaman ciddi sıkıntılar yaşadıklarını da anlattı. İş yaşamının zorluklarla dolu olduğunu vurgulayan Serter, "Yanınızda güvenebileceğiniz ve sevdiğiniz insanlar olduğunda zorlukları daha kolay aşabileceğinizi görüyorsunuz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimi zaman sizden kimi zaman da dışarıdan kaynaklanan nedenlerden dolayı ekonomik zorluklar, iniş çıkışlar yaşayabiliyorsunuz. Hayatta her şey gelebiliyor insanın başına. Bu nedenle iş yaşamınızda esnek olmanız çok çok önemli. Zorlukları yaşarken de hayallerimden hiç vazgeçmedim. Hayaller gökyüzündeki yıldızlar gibi. Belki o yıldızlara her zaman ulaşamıyorsunuz, ama karanlık zamanlarınızda inanın size yol gösteriyorlar."

İZİKAD Başkanı Huriye Serter, gençlere hayalleriyle uyuşan, onlara yol gösterecek sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını önerdi. Üniversitedeki genç kızları Genç İZİKAD’da çalışmaya davet eden Serter, gençlerin mentörlük alacağı kuruluşlarda bulunmasının, staj yapmasının iş yaşamında kendilerine çok önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Kadınların girişimci olarak ayakta kalmasını hayal ettiklerini belirten Huriye Serter, "İZİKAD’da hem girişimci olmak isteyen kadınlarla el ele veriyoruz hem de üyelerimizi iletişim ağımızdan yararlandırıyoruz" dedi. Kadın erkek eşitliğine inandığını anlatan Huriye Serter, "Kadın güçlenirse ülke de güçlenecektir" diye ekledi.

DEÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Kolday ve öğrencileri, derslerine katılarak deneyimlerini paylaşan İZİKAD Başkanı Huriye Serter'e teşekkür etti.

 

Bu haber 1436 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()