Kredi Kartı ile İnternette Alışveriş Yapanlar Dikkat... Bugün Son Gün!

BDDK'nın aldığı karar doğrultusunda bundan böyle kredi kartları kullanıcılara online alışverişe kapalı şekilde gönderilecek. Bu özellik kullanıcının onayı ile açılabilecek. Mevcut kartlar için yarın son gün. Bankalara bildirim yapılmadığı sürece mevcut tüm kartlar online alışverişe kapatılacak.İşte Kartınızın online işlemlere kapatılmaması için yapmanız gerekenler...

16 Ağustos 2017 - 14:46 - Güncelleme: 16 Ağustos 2017 - 17:02

Sanal alışverişte yeni dönem yarın (17 Ağustos) başlıyor. Kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde artık müşteri onayı gerekecek.

Kart sahipleri bankalarına bildirimde bulunmadığı takdirde online alışveriş yapamayacak.

BDDK tarafından alınan kararla bundan böyle, kredi kartları müşteriye online alışveriş özelliği kapalı olarak gönderecek.

Müşteri kredi kartını aldıktan sonra, banka müşteri hizmetleri ile görüşüp internet kullanımı için gerekli onayları vererek online alışveriş yapabilecek.

Mevcut kartlar için ise yarın son gün. 17 Ağustos tarihine kadar kart sahiplerinin online alışveriş için bankalarına onay vermesi gerekiyor.

Onay verilmediği takdirde tüm bireysel banka kartı ve kredi kartları, yurtiçi ve yurtdışı sitelerden yapılan tüm elektronik ticaret işlemlerine kapatılacak.

Online alışveriş onayı için 3 yöntem bulunuyor.

Kullanıcılar bankanın mobil uygulama veya internet sitesinin ayarlar kısmından, telefonla (Arama ya da SMS) ve şubeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilecek.

OTOMATİK ÖDEME KAPSAM DIŞI
Otomatik ödeme talimatları ise kapsam dışı bırakıldı. Yani bankanıza onay vermeseniz dahi daha önceden verilmiş otomatik ödeme talimatları yeni uygulamadan etkilenmeyecek.

YILDA 68 MİLYAR LİRA
Türkiye'de son verilere göre yaklaşık 176 milyon banka kartı ile kredi kartı bulunuyor. 2016 yılında internet üzerinden yapılan alış verişlerin tutarı 68,5 milyar liraya ulaştı.

Kaynak: NTV
Bu haber 1051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()