Yüksel Taşkın'dan Tunç Soyer'e tam destek!

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Taşkın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i son derece başarılı bulduğunu ifade ederek "Süreçten yine kendisinin çıkacağını tahmin ediyorum ve umuyorum" dedi.

19 Ocak 2024 - 16:22

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Taşkın, yerel yönetim ve İzmir'in geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taşkın, İzmir'in her ilçesinin değerli olduğunu ve çoğunu kazandıklarını, kazanmanın yanı sıra yönetebilir olmanın da önemine vurgu yaptı. Kendisinin parti yönetiminde aktif bir rol almadığını, fakat Tunç Soyer'in başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve süreçten yine Soyer'in çıkacağını tahmin ettiğini belirtti.

Taşkın, Tunç Soyer'in öz kaynakları ile İzmir'de önemli projeleri hayata geçirdiğini, özellikle Körfez temizliği ve Buca metrosu projelerine dikkat çekti. Bu projelerin İzmir için doğru adımlar olduğunu ve İzmir'in 30 ilçesini teorik olarak kazanabileceklerini ifade etti.

Milletvekili, büyükşehir adaylarının belirlenme sürecinin hızlandırılmasının hem İzmir'e hem de partiye yarar sağlayacağını dile getirdi. Taşkın, seçim süreçlerinin şahısçı, kişici, hemşericilik veya mezhepçilik gibi saiklerle değil, sosyal demokrat ilkelerle yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu yönde çaba harcayan herkese saygı duyduğunu, aksi davrananlarla ise farklı bir yerde durduğunu açıkladı.

Taşkın, büyükşehir adaylarının belirlenme sürecinin hızlandırılmasının hem İzmir'e hem de partiye yarar sağlayacağını dile getirdi. Taşkın, seçim süreçlerinin şahısçı, kişici, hemşericilik veya mezhepçilik gibi saiklerle değil, sosyal demokrat ilkelerle yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu yönde çaba harcayan herkese saygı duyduğunu, aksi davrananlarla ise farklı bir yerde durduğunu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Taşkın şöyle dedi:
“Çok özel ve İzmir'e özel bir çalışma yapılıyor. Her ilçe çok değerli. Çoğunu kazanıyoruz çünkü. Kazanmak kadar yönetebilir olmak önemli. Ben kendim şahsen yani yönetim sürecinde yani MYK ve PM'de değilim. Ben Tunç Soyer'in son derece başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu düşünüyorum. Süreçten yine kendisinin çıkacağını tahmin ediyorum ve umuyorum. Bu benim yani İzmir Milletvekili olarak gözlemlerinden süzülen bir şey. Çok objektif olduğumu ben düşünüyorum Bu konuda. Dolayısıyla Tunç Bey'in de belediyecilik bakımından bir iki şey söyleyeyim. Kendi öz kaynaklarıyla, Körfez temizliğinde çok büyük mesafe aldı. Geçen bir haber düştü. Üç bin lira metroya ayırmış hükümetimiz. Kendisi öz kaynaklarıyla Buca metrosunu yapıyor vesaire. Bütün bunların doğru yansıyacağını ben düşünüyorum. Sürecin uzaması bakın otuz artı bir yapma potansiyelimiz var İzmir'de. Yani otuz ilçeyi teorik olarak alabiliyoruz. Ve büyükşehiri alıyoruz. Burada çok çok dikkat etmek gerekiyor. Bana kalsaydı bütün büyük şehirleri, üç büyükşehiri ve diğer büyük şehirleri aynı potada ve aynı dönemde açıklardım. Bu şöyle bir çok kıyıcı sert bir eleştiri değil. Bir kasıt aramıyorum burada. Yani bakın bir seçim yaşadık. Peşinden bir kurultay yaşadık. Hızla yerel seçim adaylarını belirliyoruz ve yanlış yapmamak için de çabalıyoruz. Ben mevcut yönetimin de bu konuda hassas olduğunu görüyorum. Yani ve ama bunun bu kadar uzamaması hem İzmir'e hem parti yararına olurdu. 
Büyükşehirleri ve aynı noktada aynı tarihte açıklasaydık daha iyi olurdu. Ama burada ben bir kasıt aramıyorum. Bir cezalandırma çabası aramıyorum. Benim bahsettiğim çerçevede ilerleyeceğini ben tahmin ediyorum ve umuyorum. O yönde de çaba harcıyorum açıkçası. Yani ben İzmir milletvekiliyim sonuçta. Evet. benim bu konudaki bakış açım bu şekilde ve hatta yapılmamaya çalışılmasını İzmir'e özel çalışmaya benim de bir önerim olmuştu. Memnunum İzmir'le ilgili çok titiz titiz gidilmesi. Cumhuriyet Halk Partisi şahısçı kişici hemşerici mezhepçi vesaire saiklerle değil sosyal demokrat ilkelerle ve en çok öne koyanın öne çıkarılması yönetilirse zaten her şey harika olur. Bu yönde çaba harcayan herkese saygı duyarım. Harcamayanlarla da hani tabii ki farklı bir yerde dururum. Çok dinamik bir parti burası. Dolayısıyla bu dinamizmde adaylaşma süreçlerine yansıyor. Gene en mükemmeli yapsanız bile memnuniyetsizler olacak. Ama şu ana kadar ben belirgin bir sıkıntı görmedim. Sürecin tamamlanmasını sabırla bekleyelim. Bir de aday adaylarına tavsiye modunda şöyle küçük bir tavsiyem olacak. Adaylaşmazsanız seçim bitene kadar asla konuşmayın. Sonra bu konularla ilgili eleştiriler süreçler devreye girse çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum."

Bu haber 3779 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()