Yeşilay, İzmir’de Gülak’la devam

Türkiye Yeşilay Cemiyeti İzmir Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanlığına oy birliğiyle Necmettin Gülak tekrar seçildi.

02 Şubat 2023 - 18:42

Yeşilay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Salih Fulcun'un divan başkanlığında yapılan genel kurul, 2022 yılı etkinliklerinin katılımcılara tanıtılmasıyla başladı. Sunumda yıl boyunca yapılan etkinliklerin sadece küçük bir bölümünün gösterildiğini kaydeden Yeşilay Ege Bölge Koordinatörü Salih Fulcun, “Gönüllülük esasına dayanan, manevi hazzı yüksek çalışmalarımızla sayısız insanın gönlüne girmek, hayatlarına olumlu katkıda bulunmak en büyük huzur kaynağımızdır. Ege bölgesinde özellikle üniversiteli gençlerimiz üzerindeki etkimiz hissedilir ölçülerde ilerliyor. Çağımızın yeni bağımlılıklarıyla mücadelede eğitim camiasının içinde olmayı önemsiyoruz. Yeni dönemde de aynı güç ve inançla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’deki Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) sayısını 3’e çıkaracağız. Yakında Narlıdere’de faaliyete geçecek YEDAM’la insanımıza daha kalıcı ve sonuç üreten hizmetler sunacağız.” dedi.

 

Hayatın her alanında etkin çalışmalar yapmak, sürdürülebilir sağlık anlayışını hâkim kılmak için ekip çalışmasının önemine değinen Yeşilay İzmir Şube Başkanı Necmettin Gülak, yıl boyunca her etkinlikte aynı hedefe birlik içinde çaba gösteren herkese teşekkür etti. “Aramızda spor, eğitim, işletme ve yönetim alanlarında becerileri yüksek nitelikli arkadaşlarımızla daha kalıcı hizmetler sunacağız” diyen Gülak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeşilay’ın temel felsefesi paralelinde insan onurunu, saygınlığını temel alan toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışıyoruz. Yönetim kurulunda görev alan her üyemizin fedakârlığı hedef kitleye çok iyi yansıdı. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımızı da aramıza alarak gücümüze güç kattık. Destek veren her gönüllümüz aynı ölçüde kıymetlidir. Toplumda çağın dijital bağımlılığı dâhil sağlığı tehdit eden bütün kötü alışkanlıklarla mücadelede doğru stratejilerle ilerleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz çağda üzerimize daha büyük görevler düştüğünü biliyoruz. Bunun için aramızda her meslek grubundan bilgi ve tecrübesine güvendiğimiz üyelerimizle yola çıktık. İlçe temsilciliklerimiz de oluşumunu tamamlayarak gücümüze güç katıyor. Yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

 

Oy birliğiyle tekrar seçilen Necmettin Gülak başkanlığında yönetim kurulu şu üyelerden oluştu.

Hakan Şekerci (başkan vekili)

Filiz Ulusoy

Özkan Akar

Feyza Dereli

Ramazan Yıldız

Abdullah Büyükkutlu

Dilek Takımcı

Murat Gürkan Zora

Recep Ertan

Ahmet Önen

Ali Kayadibi

Faruk Eşlik

Halil Gökhan Sağlık

Muhammet Giray Kırım

Hakan Uzun

 

 

Yeşilay Hakkında

 

1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı mücadele alanlarına dâhil olmuştur.

 

Türkiye genelinde 120 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 95 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 115 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde ve KKTC’de aktif olarak 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile bağımlılık alanında profesyonel psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan kadrosu ile psikolojik ve sosyal hizmet desteği sağlamaktadır.

 

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne” sahiptir.

 

Bu haber 455 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()