Yeşil Sol Parti Aydın İl Sözcüsü Nizamettin Aktepe'nin Sosyal Medya Cezası Onandı

HDK (Halkların Demokratik Kongresi) 2. dönem genel meclis üyesi ve Yeşil Sol Parti Aydın İl sözcüsü emekli öğretmen Nizamettin Aktepe sosyal medya paylaşımları gerekçesi ile bugün çıkarıldığı mahkemede cezası onandı.

23 Temmuz 2019 - 10:54 - Güncelleme: 23 Temmuz 2019 - 11:24

36 ay hapis cezası nedeni ile tutuklanan Rize doğumlu,iki çocuk babası Aktepe Söke cezaevine gönderildi.

Yeşiller ve Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncelli ve Sinan Tutal yaptıkları açıklamada;

Aydın İl Eş Sözcümüz Nizamettin Aktepe yeni bir hukuksuzluk örneği ile karşı karşıya kalmış ve Söke Cezaevine konulmuştur.

Anayasa mahkemesi'nin beş yılın altındaki hapis cezalarını içeren mahkumiyet kararlarına temyiz yolunu kapatan yasayı İPTAL eden kararına rağmen, yasama organı bu konuda düzenleme yapmadan tatile girmiştir.Bu arada Parti kurucu üyemiz Nizamettin Aktepe'ye Yargıtay'ın, AYM'nin ve AİHM'nin yerleşik içtihatlarına aykırı olarak, iktidara aykırı fikir beyan ettiği için 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmiştir.Öyle ki İstinaf Mahkemesi kararı kendisine tebliğ etmeden kolluk kuvvetleri tarafından evinden alınarak cezaevine gönderilmiştir.Nizamettin Aktepe'nin özelinde yaşanan bu hukuksuzluk, ülkenin şu anki antidemokratik, adaletten yoksun yönetimini çok çarpıcı göstermektedir.

Yeşil Sol Parti olarak "Hukuk Herkese Lazım" sözünü hatırlatıyor, ifade özgürlüğünün temel insan hakkı olduğunu unutmadan, bu ülkede adalet,bütün yurttaşlara eşit bir şekilde sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizin ısrarla altını çiziyoruz.

Aydın İl Eş Sözcümüz Nizamettin Aktepe'nin bir an önce serbest bırakılması için de sonuna kadar mücadele edeceğimizi, Adalet Bakanı başta olmak üzere bütün yetkilileri, bu hukuksuzluğun giderilmesi için göreve çağırdığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu haber 3075 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()