Yazarlardan Manisa ve Foça'da İmza günü

Öykücü M. Özgür Mutlu ve Şair Özgür Zeybek’in imza günü ve söyleşi etkinlikleri 14 Ekimde Manisa’da, 15 Ekimde ise Eski Foça’da gerçekleştirilecek.

10 Ekim 2016 - 11:55

2011 Yaşar Nabi Nayır Öykü ödülü sahibi M. Özgür Mutlu Manisa doğumlu genç bir yazar. Ödül alan dosyası “Van Gölü Ekspresi” adıyla Varlık yayınlarından aynı yıl yayınlandı. Kompartımanlar ve duraklar boyunca okuyucuyu gerçekle hayal arasında bir yolculuğa çıkaran yazar akıcı dili ve anlatımıyla dikkat çekti. İlk kitabın ardından Varlık, Dünyanın Öyküsü, Sözcükler, Deliler Teknesi, Lacivert, Öykülem, Askıda Öykü, Roman Kahramanları gibi pek çok edebiyat dergisinde öykü ve yazılarıyla yer almayı sürdürdü. Yeni öykü kitabı “Karton Ev” ise 2016 yılı ortalarında NotaBene Yayınlarından çıktı. Kitapta 12 öykü yer alıyor. Bir kısmı Akdeniz ikliminin öyküleri, bir kısmı ise karasal iklimin. Konu çeşitliliği ve ayrıntı zenginliği ile örülmüş çarpıcı öyküler ilk kitaba nazaran okur üzerinde daha derin bir etki bırakıyor. Toplumsal sorunları da, çağın yalnızlaştırıp bunalttığı bireyin varoluş problemlerini iki ana izlek olarak ele alıyor. İşçi cinayetlerinden, Akdeniz’deki mülteci ölümlerine, Sivas katliamından, patlayan bombalara kadar tarihimizde ve gündelik hayatımızda yaşadığımız gelişmeleri konu edinen öyküler edebiyattan taviz vermeden okurun beğenisine sunulmuş. “Ev” ve “baba” imgeleri üzerinden birçok öyküde farklı tespitler ve hikâyeler de göze çarpıyor. Kitabın tanıtım bülteninde dendiği üzere şaşıracağımız, garipseyeceğimiz, hüzünlenip kızacağımız öykülerle karşı karşıya kalıyoruz.

1999 yılından bu yana, Üç Nokta, Milliyet Sanat, Kurgu, Koridor, Bireylikler, Patika, Kum, Gediz, Papirüs..vs gibi pek çok edebiyat dergisinde şiir, öykü, şiir üzerine inceleme yazıları ve söyleşileri yayınlanan, Özgür Zeybek'in ilk kitabı Ne Meşhur Silahtı Aşk ise 2011 yılında Kanguru Yayınları tarafından yayınlandı. K.İskender tarafından hazırlanan ve Everest Yayınları tarafından basılan Aşk Şiirleri Kolonisi isimli antolojide de yer alan, Manisa doğumlu genç şair Zeybek'in ilk kitabı, bir şiir kitabı olmanın ötesinde okura belirgin bir yaşam biçimi de sunuyor. Bireyin kendi ile hesaplaşması kadar, toplumla hesaplaşmasının da izlerini taşıyan kitapta yer alan şiirler, karşı karşıya kalınan toplumsal gerçekliğin, önce bireyin içsel yaşantısına oradan da şiire yansımasını ifade ederken aşk temasını ön planda tutuyor.

Hüseyin Alemdar'ın yer yer Ege duyarlılığı ile derdini söylemeye çalışsa da, aşk ve travmalarından ötürü bir o kadar da Akdenizli diye bahsettiği şairin ikinci kitabı İfrazat ise raflarda yerini almak üzere. 2017 yılı başında piyasaya çıkması beklenen ikinci kitap, yaşama dair tüm toplumsal ve bireysel duyarlılıkların, içsel olarak özümsenmesinin ardından, büyük bir bulantı ve sancı ile dışarı atılması olarak tanımlıyor şiiri. Kötüyü iyi anlatarak, iyiye varma iddiası taşıyan şiirlerde, yine bir içsel çalkantı ve çelişkiler yumağının, kendi özelinden hareketle toplumsal meseleleri imgeleyen yanı göze çarpacak. Hüseyin Peker'in Necatigil'in küçük sokaklarında gezinen, onun eksiltilmiş dilini tutkuyla yoğuran bir yaşam neferi dediği Özgür Zeybek ikinci kitabında daha yalın bir dil, daha gündelik bir anlatımla aramızdan, sokağın tam ortasından sesleniyor bize.

Özgür Zeybek ve M. Özgür Mutlu’nun Manisa’daki etkinlikleri Manisa Kültür Kafe’de saat 18:00’de, Eski Foça’daki etkinlik ise Gramafon Kafe’de saat 17:00’da gerçekleştirilecek.

Bu haber 1541 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()