Üniversite yönetimi yine cebini düşündü

Öğrenciler, Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’ndeki yurt fiyatlarına zam yapılmasına “Yönetim, öğrenciye darbe vurdu” diyerek tepki gösterdi

08 Haziran 2020 - 09:22

Birgün gazetesinden Arda Özarda'nın haberine göre; Koronavirüs salgını döneminde çok sayıda aile ekonomik zorlukla boğuşurken Ege Üniversitesi kendi bünyesine bağlı olan öğrenci köyündeki yurtlara zam yaptı. Geçen yıla göre yüzde 8 oranında artan zamlara ilişkin Öğrenci Köyü yönetiminden bir açıklama gelmedi. Yeni eğitim dönemi için çift kişilik odaların fiyatı aylık 470 liradan 510 liraya, tek kişilik odaların fiyatı ise aylık 800 liradan 870 liraya çıktı. Yapılan zamlara tepki gösteren öğrenciler BirGün’e konuştu.

BÖYLE BİR DÖNEMDE ÇOK ACIMASIZCA

Öğrenci Köyü’nde kalan C.K, söz konusu zammın acımasızca olduğunu söyledi. Tüm dünyanın etkilendiği pandemi döneminde üniversite yönetiminin yine cebini düşündüğüne dikkat çeken C.K., “Biz öğrencilere kolaylık sağlamak yerine ailelerimize ve bizlere yeni yükler yüklüyorlar” dedi.

Öğrenci köyünde kalan ve ismini vermek istemeyen diğer bir öğrenci ise zam yapılmasa da üniversitenin etkilenmeyeceği vurguladı. İsmini vermek istemeyen öğrenci, “Bu kadar büyük bütçeleri olan yönetimler öğrencilere darbe vurmasa da dönebilir. Yapılan zam öğrencileri göz ardı edilerek yapılmıştır. Geri çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

ÇAMAŞIR YIKAMANIN BEDELİ 8 LİRA

Diğer bir zam da çamaşırhane fiyatlarına yapıldı. 1,5 TL olan çamaşırhane ücreti şimdi 4 TL’ye yükseltildi. Yıkama ve kurutma ücretiyle birlikte çamaşırhanedeki ihtiyaçlarını karşılamak isteyen bir öğrenci 8 TL ödemek zorunda kalacak.

 

Kaynak: birgün
Bu haber 3653 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
Menemen ve Foça’ya 109 kilometrelik içme suyu yatırımı
Menemen ve Foça’ya 109 kilometrelik içme suyu yatırımı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()