TÜSİAD Başkanı: Bugün enerji için seferberlik ilan etmezsek ne zaman edeceğiz?

TÜSİAD Başkanı Turan, Türkiye'nin bu yılki enerji faturasının 103 milyar dolara çıkacağını söyledi.

09 Ekim 2022 - 13:02

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Holding patronlarının katılımıyla düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 'Geleceğe Hazırlık: Yeni Nesil Yatırımlar, Çözümler ve Fırsatlar' oturumunda konuştu. Türkiye'nin yıllık enerji faturasının büyük bir artış gösterdiğini aktaran Turan, "Bugün enerji için seferberlik ilan etmezsek ne zaman edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin son on yıllık ortalama enerji faturasının yıllık 42 milyar dolar düzeyinde olduğunu belirten Turan, bu yılki enerji faturasının 103 milyar dolara çıkacağını söyledi.

Turan'ın konuşmasına şöyle devam etti:

"60 milyar dolar fazla para ödeyeceğiz. Ben yıllardır enerji verimliliğini anlatmaya çalışıyorum. Ben üzülüyorum. Bugün enerji için seferberlik ilan etmezsek ne zaman edeceğiz? Alman sütün litresine 3 kws harcıyorsa ben 10 harcıyorsam; bunu nasıl düşürebiliriz, diye çalışmamız lazım. Bizim TÜSİAD olarak enerji yuvarlak masamız var. Enerji alanında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bugün sadece belki bunun için bir oturum yapılabilirdi. Her ay 9-10 milyar dolar enerji ithalatı için para bulmak zorundayız. Enerji verimliliğinde Avrupa çok ciddi önlemler alıyor. Mesela paralı yollardaki hızı azalttılar, biz ise hızı artırdık."

Bu haber 583 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()