Türkiye’nin Eğitimde Milli Modeli ‘Harezmî Eğitimi’ İzmir’de Başladı

‘Harezmî Eğitim Modeli’ni uygulamaya başlayan 27 pilot ilden biri olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 pilot okulda faaliyetlerine başladı.

29 Mart 2024 - 14:44

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde Şubat ayında başlatılan Türkiye’nin milli eğitim modeli olan ‘Hârezmî Eğitim Modeli’ İzmir’de 5 okulda uygulanıyor. Torbalı Bilim ve Sanat Merkezi, Kemalpaşa Ferzent Bulum Anadolu Lisesi, Karşıyaka Evin Leblebicioğlu Ortaokulu, Balçova Bilim ve Sanat Merkezi ile Narlıdere İlhan Onat İlkokulu modeli uygulayacak pilot okullar olarak belirlendi.

Uygulayıcı Öğretmenlere Eğitim Verildi

Faaliyet öncesinde, Harezmî Eğitim Modeli uygulayıcı öğretmenleri, Cumhuriyet Eğitim Müzesi’nde eylem araştırması eğitimi aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Tekin Dede tarafından verilen eğitimde; modelin zemininde yer alan bilgisayar bilimi öğretiminin sosyal bilim dalı ile bütünleştirilmesi, bilgi işlemsel düşünme becerisinin hayata adapte edilmesi, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanımı, disiplinler arası yaklaşımın yeniden yorumlanarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı işbirliğinin benimsenmesi, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen içeriklerin oluşturulması gibi birbirinden farklı konu başlıklarına yer verildi.

Eğitim alan uygulayıcı öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Hârezmî Eğitim Modeli Öğretmen Eğitimi’ni tamamlamalarının ardından okullarda modelin uygulanmasına ilişkin çalışmalara başladı.

‘Üreten ve Tasarlayan Öğrenciler Olacak’

Türkiye’nin milli ve manevi değerlerine uygun geliştirilen Harezmî eğitim modelinin İzmir’deki pilot okullarda da uygulanmaya başladığı söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, adını İslam bilgini matematikçi, astronom ve coğrafyacı El-Harezmî’den alan modelin, öğrencileri ezberci sistemden uzaklaştırarak uygulamalı öğrenmeye ve teknoloji odaklı üretkenliğe teşvik ettiğini vurguladı. Harezmî eğitim modelinin kalıcı öğrenmeyi de sağladığını kaydeden Yahşi, ‘Bu sayede evlatlarımız, öğrendiğini unutmayan, üreten ve tasarlayan öğrenciler olacak.’ dedi.

Gelişen ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına uygun bireyler yetiştirmek amacıyla uygulanan eğitim modelinde çocukların, oyun tasarımı ile eğlenerek üreten öğreniciler olması hedefleniyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim modelinin ülke genelindeki tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanması planlanıyor.

Bu haber 202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()