Türkiye'deki bankaların büyüklük sıralaması

Ziraat Bankası, 2022 yılı ilk çeyrek itibarıyla 1 trilyon 503 milyar lira ile sektörün en büyük aktifine sahip bankası unvanını korudu.

20 Mayıs 2022 - 14:57

Bankalar 2022 yılı ilk çeyrek bilançolarını açıklamasıyla aktif büyüklüleri de belli oldu. Bankalara aktif büyüklük açısından baktığımızda Türkiye’deki en büyük banka Ziraat Bankası’dır.

Ziraat Bankası, 2022 yılı ilk çeyrek itibarıyla 1 trilyon 503 milyar lira ile sektörün en büyük aktifine sahip bankası unvanını korudu.

Sektörün en yüksek ikinci aktifine sahip banka VakıfBank oldu. VakıfBank, yıl sonuna göre ilk çeyrekte aktifini yüzde 10’luk artışla 1 trilyon 105 milyar liraya taşıdı.

İş Bankası ise 1 trilyon 6 milyar liralık aktifle sektörün üçüncü büyük bankası olurken, özel bankalar arasında ise ilk sırada yer aldı. Böylece İş Bankası aktif büyüklüğü 1 trilyon lirayı aşan üçüncü banka unvanını aldı. İş Bankası’nın aktif büyüklüğü yıl sonuna göre yüzde 9 arttı. Özel bankalar arasında ikinciliği Garanti BBVA, üçüncülüğü Yapı Kredi almıştır.

Halkbank 965 milyar liralık aktif büyüklükle 4’üncü sırada yer alırken, bu bankayı 851 milyar lira ile Garanti BBVA, 816 milyar lirayla Yapı Kredi, 789 milyar lirayla Akbank, 426 milyar lirayla QNB Finansbank, 349 milyar lirayla DenizBank ve 285 milyar lirayla Kuveyt Türk izledi.

2022 yılının ilk çeyreğinde aktif büyüklüğü en fazla artan bankalar ise yüzde 39 artışla Halkbank birinciliği alırken, ikinciliği yüzde 26 artışla Emlak Katılım Bankası, üçüncülüğü ise yüzde 24 artışla Ziraat Katılım Bankası almıştır.

Katılım Bankaları arasında aktif büyüklüğü en büyük banka Kuveyt Türk’tür. Ülkemizde mevcut 6 katılım bankası arasında yer alan Kuveyt Türk aktif büyüklük açısından ilk 10 banka arasına girmiştir.

Not: Rakamlar yuvarlanarak alınmıştır.

Bu haber 899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()