Tüm Emekliler Sendikası Meclis'e seslerini duyurmak için alandaydı

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) İzmir şubeleri 2021 yılı bütçe tasarısı ve emekli sendikalarına yönelik baskı ve kapatma girişimlerini protesto etmek için Konak’ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

11 Aralık 2020 - 07:10

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Av. Mehmet Türkbay ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar CHP Belediye Meclis Üyesi Servinaz Ömür, CHP Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Mumcu, CHP Konak İlçe Saymanı Erdinç Demirci, CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Tuna Tanyeri, CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu da basın açıklamasında emeklileri yalnız bırakmayan siyasetçilerdi.

Soğuk havaya ve kısıtlamalara rağmen katılımın yüksek olduğu basın açıklamasında Tüm Emekliler Sendikası TBMM’de görüşülen bütçe tasarısına ilişkin görüşlerini dile getirdi.  Bütçe eleştirilerini ‘Bu bütçe sağlıksızlığın bütçesidir’, ‘Bu bütçe doğa karşıtı ve bilimsellikten uzak  bir bütçedir’, ‘Bu bütçe savaşın ve silahlanmanın bütçesidir’, ‘Kazanılmış haklarımız yok sayılıyor’, ‘Bu bütçe emeklileri açlığa mahkum etmenin bütçesidir’ başlıkları altında açıklayan emekliler 2020 Ekim ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin onurlu yaşayabilmesi için aylık gelirinin “en az 8.085,62 TL” olması gerektiği belirttiler.

Pandemi sürecindeki kendilerine yönelik politikaları da eleştiren Tüm Emekliler Sendikası üyeleri  “Gerçek enflasyonun %50 olduğu bir ortamda salgınla mücadelede dezavantajlı grup kabul edilerek özel destek verilmesi gereken emekliler tedbir adı altında evlere kapatılıp adeta yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istenmektedir” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

 

Emekli sendikalarının kapatılmak istenmesini de protesto eden emekliler kapatma davalarının geri çekilmesini ve valiliklerin bu davalara taraf olmamaları taleplerini de belirttiler.

Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

 

 

Bu haber 2403 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()