TORBALI’DA ENGELLİLERE ÖZEL GÖZ TARAMASI…

Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen engellilere yönelik ücretsiz göz taraması uygulamasından 400 engelli birey faydalandı.

27 Nisan 2017 - 11:45

Torbalı Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Tınaztepe Özel Torbalı Tıp Merkezi işbirliğiyle ilçedeki engellilere özel, ücretsiz göz sağlığı taraması yapıldı.3 gün süren uygulamadan 400 engelli yararlandı.Torbalı Belediyesi ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi ilçede yaşayan engellilere yönelik olarak göz sağlığı taraması başlattı. ‘Hayat için her şey’ sloganıyla başlatılan göz taramasından her yaştan engelli vatandaş ücretsiz olarak muayene edildi.Ücretsiz göz taraması ; Tınaztepe Özel Torbalı Tıp Merkezi’nde görev yapan Operatör Doktor Hamdi Şentürk, Doktor Kadir Uğurhan ,yardımcı personel Ali Ülker ve Özlem Özpolat’tan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Göz taramasına ,Torbalı’da faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin öğrencileri de katıldı.

300 engelli faydalandı

Göz muayenesinden sonra engellilerin görme problemleri teşhis edildi ve engelliler ilgili yerlere yönlendirilmek suretiyle tedavi süreci başlatıldı. Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 3 gün süren göz taraması yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Aileleriyle birlikte göz taramasına iştirak eden engelli bireylerin yüzlerinde mutluluk vardı. Torbalı Belediyesi ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi geçtiğimiz sene de buna benzer bir etkinlik gerçekleştirerek yüzlerce engelliye ücretsiz ağız ve diş bakımı tedavisi uygulanmasına öncülük etmişti.

Başkan Görmez, “Engeller el ele aşılır ”

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçede yaşayan engellilere yönelik olarak uygulanan göz taramasının önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna değinerek, “Torbalı’da bu tür faaliyetleri sık sık yapıyoruz. Bizim için halka dokunmanın, onların sorunlarını birlikte aşmanın önemli araçlarından birisi de bu tür organizasyonlar oluyor. Bu tarz uygulamalardan çok da olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ve yakinen görüyoruz ki engelli bireylerin hayatlarına yapılan bu tip küçük dokunuşlar bile onların yaşam kalitesine ciddi katkılar yapıyor. Engelleri daima el ele aşacağız”

Bu haber 1025 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Menderes Semaları Rengarenk Oldu
Menderes Semaları Rengarenk Oldu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()