Tkdk İzmir’de Ipard Iıı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirdi

İzmir yatırımcısına tarım, gıda, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanında yapacakları yatırımlar için yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sağlayacak olan TKDK, IPARD III Programının ilk çağrısı hakkında bilgi vermek amacıyla, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

27 Mart 2024 - 08:55

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin IPARD III Programı’nın İzmir’i de kapsamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Avrupa Birliği ve ülkemizin ortak finansmanı ile oluşturulan ve önceden 42 ilde verilen IPARD desteklerinden 2024 yılı itibariyle İzmir’de  faydalanmaya başlayacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz hayvancılık yatırımlarından, gıda sanayi tesislerine, bitkisel üretimden, kırsal turizme ve makine parklarına kadar birçok alanda yatırımcılarımıza destek olacak. TKDK desteklemeleri ile kurulacak ve AB standartlarına göre modernize edilecek işletmeler ile tarım ve sanayi sektöründe, hayvancılığın gelişmesinde, verimliliğin artırılmasında ve tarımsal üretim sektörlerinde ihracat olanaklarının yaratılmasında gücümüze güç katacağımıza inanıyorum.” dedi.

Toplantıda TKDK hakkında bilgiler veren Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu; “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kurumu olarak kısa adı IPARD olan kırsal kalkınma programını uygulayan TKDK, 2011’den bugüne kadar IPARD I ve II Programları kapsamında 25 bin 243 projeye toplam 44,7 milyar TL hibe desteği vermiştir. Bu hibeler sayesinde ülkenin kırsal alanlarına 95 milyar TL’lik yatırım kazandırmış ve yaklaşık 100 bin insana istihdam imkanı sağlamıştır. Bugüne kadar 42 ilde uygulanan IPARD Programı’nın uygulama alanı 2024 yılında ülke geneline yaygınlaştırılarak 81 ile çıkarılmıştır. Bu kapsamda TKDK İzmir İrtibat Ofisi açılmıştır. Artık İzmirli girişimcilerimiz de IPARD III Programı kapsamında 7 yıl boyunca verilecek olan toplam 785 Milyon Avro’luk hibe desteklerinden faydalanabilecektir.” dedi.

İl Koordinatörü Uslu; TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü olarak IPARD I ve IPARD II dönemini başarı ile kapattık ve Türkiye bütçesinden en çok istifade eden iller arasında yer alarak Manisa’da bugüne kadar birçok işletmenin kurulmasını ve modernize edilmesini sağladık. Bu başarımızı Ege’nin incisi İzmir’imiz için de gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Uslu; “Sayın Bakanımızın duyurduğu IPARD III Programı ile TKDK, 21 Mart 2024 tarihinde Programın ilk çağrısına “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörü için çıkmıştır. Bu çağrı kapsamında süt işleme tesisleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, kırmızı et ve kanatlı eti kesimhaneleri, et işleme ve parçalama tesisleri, meyve sebze sektörü için zeytin salamura, zeytinyağı işletmeleri, soğuk hava depoları, işleme, paketleme yatırımları, yumurta işleme ve su ürünleri işleme tesisi yatırımlarına 66 milyon Avro dağıtılacaktır.

TKDK Çağrı takvimine göre Haziran ayında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektörü için süs bitkisi, mantar, fide-fidan ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık faaliyetleri ve arı ürünlerinin işlenmesi, kuru meyve sebze imalatı, turşu, zeytin salamura, zeytinyağı işletmeleri, konserve, bakliyat işleme tesisleri gibi katma değerli ürün işletmeleri, el sanatları, kırsal turizm kapsamında yeme içme tesisleri ile konaklama tesisleri, alabalık ve sazan gibi su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına 80 milyon Avro bütçe,

Temmuz ayında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” kapsamında küçükbaş-büyükbaş besi ve sağmal hayvancılık işletmeleri ile kanatlı eti sektöründe broiler, hindi, kaz yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğu işletmelerine 90 milyon Avro bütçe,  

Ağustos ayında ise “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” sektöründen Açık Alanda Bitkisel Üretim Projelerine Yönelik Makine Ekipman Destekleri için 12 milyon Avro bütçe ile çağrıya çıkılacaktır.’’ dedi.

Yatırım yapmak isteyen İzmirli girişimcilerimizi proje hazırlamaya davet ediyoruz diyen Uslu; “IPARD III Programı’nın tüm ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Girişimcilerimiz bilgi almak için 444 85 35 Yardım Masası telefonlarını arayarak hem İzmir İrtibat Ofisi hem de Manisa İl Koordinatörlüğü ile görüşebilirler veya İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ek Yerleşkesi, Kazım Dirik Mah. Fatih Cad. No:1 Bornova adresinde bulunan TKDK İzmir İrtibat Ofisini ziyaret edebilirler.” dedi.

Bu haber 231 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()