Tek Akciğerli Hasta İleri Düzey Kapalı Yöntemle Sağlığına Kavuştu

Altı yıl önce akciğer kanseri nedeniyle sol akciğerini kaybeden 72 yaşındaki Rengin Kipöz, sağ akciğerindeki kitle nedeniyle İzmir Şehir Hastanesi'nde yapılan ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

19 Ocak 2024 - 16:21

Yıllardır sadece sağ akciğeri ile yaşamını sürdüren Kipez, dış merkezde yapılan kontroller sonucu sağ akciğerinde de kitle saptandı ve İzmir Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan incelemeler sonrasında tedavi amaçlı ameliyat önerildi. Ancak, tek akciğeri olmasından dolayı ameliyat riski yüksek ve ameliyat sonrası yoğun bakım ve ciddi komplikasyon riski olduğundan çalışan akciğer üzerinde ileri düzey kapalı yöntem (Videotorakoskopik) akciğer kanseri ameliyatı uygulandı.

 

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan ve Doç. Dr. Serkan Yazgan ile Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Derya Arslan Yurtlu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu hasta sağlıklı şekilde sürede taburcu edildi.

 

“ Yapılan işlem zorluk seviyesi en üst düzey ameliyatlardan”

İleri düzey kapalı yöntem ameliyatların cerrahinin zorluk seviyesi en üst düzey ameliyatlar olduğunu ifade eden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kenan Can Ceylan; “Hem teknik açıdan hem de anestezi yönetimi açısından çalışan akciğer üzerinde operasyon birçok zorluklar içerir. Bu nedenle uygun ve yeterli hastane şartları, deneyimli anestezi ve cerrahi ekibinin olması gereklidir. Ameliyat kapalı yöntemle (Videotorakoskopik) küçük deliklerden göğüs boşluğuna girilerek yapıldığında ağrı çok az olmakta, ameliyat sonrası dönemde hasta daha hızlı iyileşmekte ve kısa sürede taburcu olabilmektedir.” dedi.

 

“Yeniden doğmuş gibi hissediyorum”

Rengin Kipöz’de yaptığı açıklamada; “Çok zor ve umutsuz bir durumdaydım ama yapılan başarılı ameliyat ile yeniden doğmuş gibi hissediyorum ve çok mutluyum. Emeği geçen doktorlara, anestezi ekibine ve hemşirelere çok teşekkür ederim.” dedi.

Bu haber 509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()