Taşeron İşçinin Kıdem Tazminatı

Kadroya alınacak taşeron işçilerin kıdem tazminatıyla ilgili belirsizliğe ilişkin Çalışma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

26 Aralık 2017 - 22:05 - Güncelleme: 26 Aralık 2017 - 22:15

Bakanlık, işçilerin kıdem tazminatı haklarının korunacağına başvuruların ise 2 Ocak tarihinden itibaren10 gün içinde alınacağını duyurdu. Ancak kadroya alınacak işçi sayısına ilişkin ise bir bilgi verilmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadroya geçiş başvurularının 2 Ocak’tan itibaren alınacağını duyurduğu açıklamada başvuru için 10 gün süre tanınacağını belirtirken kaç işçinin kadroya alınacağı ise belirtmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ilk açıklamasında bu sayıyı 850 bin olarak duyurduysa da sonradan yaptığı bir açıklamada 450 bin rakamını dile getirmişti.

Kadroya alınacak işçilerin bugüne kadar birikmiş kıdem tazminatlarıyla ilgili bakanlık şu açıklamayı paylaştı: “Alt işveren işçilerimizin kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında geçmiş kıdemler İş Kanunu çerçevesinde dikkate alınacaktır. İşçilerimizin bu hakları da korunmaktadır.”

90 günde tamamlanacak kadroya geçiş sürecinde işçilerin herhangi bir feragat belgesi vermek zorunda olmadığını belirtildi. Açıklamada, “İşçilerimiz, kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklar. Bu sözleşme işçilerimiz açısından herhangi bir hak kaybına sebep olmayacaktır” denildi.

Bu haber 1347 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()