Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Tarım ve hayvancılık sektörüne yön veren Ödemiş’te ilklere imza atıldı. Çiftçini ayanğına götürülen fuar, katılımcılarını da ziyaretçilerini de mutlu etti. Ödemiş Ticaret Borsası’nın öncülüğünde EFR Fuarcılık tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilen Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, beklenenin çok üzerinde ilgi çekti.

21 Nisan 2024 - 14:16

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ

Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı’ndaki organizasyona 100’ün üzerinde firma yaklaşık 300 seçkin markasıyla katıldı. Fuarda; traktörler, biçerdöverler, hayvancılık, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, zirai ilaçlar, gübreler, tohum, fide, fidan, çiçekçilik, sera teknolojileri, su ve sulama sistemleri çiftçilik ekipmanları, hayvan sağlığı ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, canlı hayvan yetiştiriciliği, tarımsal ürünler, tarımsal bilişim ürün grupları sergilendi.

ZİYARETÇİ AKINI

Meteoroloji’den 45 il için ''sarı'' kodlu sağanak ve fırtına uyarısı yapılmasına rağmen Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı ziyaretçi akınına uğradı. Ticaret borsaları, ziraat odaları, tarımsal birlikler, dernekler ve muhtarlıklar işbirlikleri ile EFR Fuarcılık’ın oluşturduğu ulaşım ağı, Türkiye'nin dört bir yanındaki tarım sektörü paydaşlarını Ödemiş’te buluşturdu.  Fuarda yapılan sıcak satış ve kurulan iş bağlantıları sektörde iç ve dış talep canlılığını sağladı. Çok sayıda ekipmanın üzerine satılmıştır ibareleri konuldu.

TAKDİR GÖRDÜ

Fuarı çok başarılı bulduklarını belirten Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, “Biz Kırkağaç’daki çiftçilerimizle 5 otobüsle fuara hareket ettik. Ödemiş’e adeta çıkartma yaptık. Düzenlenen otobüs seferleriyle çok sayıda kurumun tarım ve hayvancılık fuarını ziyaret ettiğini gördük. Bereketli yağmurlu bir dönemde organizasyon gerçekleşti. Sağanak yağmura rağmen herşey çok güzel. Fuarı düzenleyenlere çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. EFR Fuarcılık’ın tertiplediği bütün fuarlara seve seve gideriz. Fuardaki ürünleri yakından gördük. Tek tek inceledik. Yetkililerinden bilgi aldık. Ödemiş hayvancılık ağırlıklı, bizim Kırkağaç bitki ağırlıklı. Son teknoloji ürünü dev traktörlere baktık. Satın alan çiftçilerimizle gurur duyduk. Alet ve ekipmanlara baktık. Hayvancılık ekipmanlarına baktık. Fidancıların sistemini güzel bulduk. Ürünlere bakarken sorularımıza en yetkili kişilerden cevap almamız büyük bir nimet”dedi.

AKILLI ÇÖZÜMLER

Akıllı tarımın gıdanın geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Gümüşoğlu Tohum Fide Seracılık Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgut Gümüşoğlu, “Akıllı tarım, tarımsal üretimde verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmak için veri ve teknolojiyi kullanan bir yaklaşım. Bu, tarlalardan gerçek zamanlı veri toplamak için sensörler ve dronlar gibi teknolojilerin yanı sıra, bu verileri analiz etmek ve daha iyi karar vermeyi teşvik etmek için yapay zekâ ve büyük veri gibi tekniklerin kullanımını içeriyor. Akıllı tarım, su ve toprak gibi kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayarak tarımın çevresel etkisini azaltmaya yardımcı oluyor. Objektif verilere göre karar vermeyi sağlıyor. Akıllı tarım çözümleri Ödemiş’te çiftçimizin ve tarımın paydaşlarının dokunma mesafesine taşınmış. Çiftçimizin son teknolojiye ilgisi oldukça yüksek” ifadelerini kullandı. 

Bu haber 171 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()