Tanrıkulu Sordu: 48 Başkan Gidiyor mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, belediye başkanlarının istifalarını Meclis'e taşıdı. CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’a “AKP’li 48 belediye başkanının daha görevden alınacağı doğru mudur?” diye sordu.

04 Ekim 2017 - 12:28

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

AK Partili 50 Belediye Başkanının görevden alınacağı iddialarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Düzce Belediye Başkanlarının görevlerinden istifa ettiğini belirten Tanrıkulu, “Kayyım atanan belediyeler göz önüne alındığında, görevden alınan belediye başkanların yerlerine kayyım atanacağı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 6 belediye başkanının istifasını istediği iddia edilmişti. İstifası istenen belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bulunuyor.

Tanrıkulu’nun yanıt istediği diğer sorular ise şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Düzce Belediye Başkanının görevlerinden istifa etmelerinin gerekçesi nedir?

Bahse konu gerekçeler kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrası, 16 Temmuz 2016- 25 Eylül 2017 tarihleri arasında kayyım atanan belediye sayısı kaçtır? Kayyım atanan belediye sayısının partilere göre dağılımı nasıldır?

Kayyım atanan belediyeler hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile Düzce Belediye Başkanı görevlerinden istifası akabinde, AKP’li 48 belediye başkanının daha görevden alınacağı ya da istifa ettirileceği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu belediye başkanları kimlerdir ve bu istifaları kim ya da kimler istemektedir?

Kayyım atanan belediyeler göz önüne alındığında, görevden alınan belediye başkanların yerlerine kayyım atanacağı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, bu belediyeler hangileridir?

Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir İllerinde de Belediye Başkanlarının görevden alınacağı ya da istifa ettirileceği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bahse konu Belediye Başkanlarının hangi gerekçelerle istifaları istenmektedir? (DUVAR)

Bu haber 697 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir İş Dünyası’ndan 19 Mayıs Kutlaması “Güçlü ve Aydınlık gelecek gençlerin eseri olacaktır”
İzmir İş Dünyası’ndan 19 Mayıs Kutlaması “Güçlü ve...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()