Sun Tekstil’in de Sözcüsü Olduğu Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu Kuruldu.

ESİAD ve İZİKAD koordinatörlüğünde oluşturulan Global Compact Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu’nun sözcülüğünü Sun Grup Şirketleri Kurucu Ortağı ve Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Günseli Ünlütürk ve Yaşar Holding CEO’sun Sayın Dr. Mehmet Aktaş gerçekleştirecekler.

06 Mart 2019 - 15:57

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), kadınların çalışma hayatı içinde yerinin arttırılması ve kadınların her alanda güçlenmesineyönelik çalışan özel sektörün küresel olarak en önemli yapılanmasından biridir. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve UN Women iş birliğinde oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri, kadın-erkek eşitliği, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, kadının gelişiminin eğitimlerle desteklenmesi ve eşitliği teşvik etme maddelerinden oluşmaktadır.

Temel ihtiyaçlar doğrultusunda kadının iş hayatında bulunması yaşamın doğal sürecidir. Bu sebeple de kadınların ekonomik anlamda güçlenmesinin önem taşıdığının farkındayız. Bu bilinçten yola çıkarak, 2014 yılında SunTekstil UN Women liderliğinde oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ni imzalamış ve üzerine düşen görevi yerine getirmek için taahhüttebulunmuştur. Sun Tekstil değerleri arasında bulunan adil olma yaklaşımı içerisinde her türlü alanda adil olma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Modern Türkiye'nin batıya açılan çağdaş yüzü İzmir için kadın önemli bir değerdir. Ekonomik ve sosyal olarak aktif bir kent olan İzmir, eğitimli, kültürlü, sosyal sorumluluğunun bilincinde olan kadın nüfusuna sahip olarak da örnek kadın profilini çizmektedir.

5 Mart 2019 Salı günü Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “İşyerinde Kadının Güçlenmesi Zirvesi’ ne Sun Grup Şirketleri Kurucu Ortağı ve Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Ünlütürk katılım gerçekleştirmiştir. Zirvede, ESİAD ve İZİKAD koordinatörlüğünde oluşturulan Global Compact Kadının Güçlenmesi İzmir Platformu’nun tanıtımı gerçekleşmiş, platform sözcülerinin aynı zamanda grup şirketimiz Sun Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi olan Sayın Günseli Ünlütürk ve Yaşar Holding CEO’sun Sayın Dr. Mehmet Aktaş olarak tanıtımı yapılmıştır.

Zirvede gerçekleştirilen İzmir de Kadının Güçlenmesi İlkeleri imza töreni otuzdan fazla şirketin katılımın da gerçekleşmiştir. Kadının Güçlenmesi Prensipleri doğrultusunda kadının iş yaşamına katılımının arttırılması, her alanda eşitlik için çalışmaların sürdürülmesi amacıyla İzmir’de bulunun şirketlerin temsilcileri bir araya gelerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için taahhütte bulunmuşlardır.

Platform sözcüleri arasında bulunan Sun Grup Şirketleri Kurucu Ortağı ve Jimmy Key Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Ünlütürk zirvede gerçekleşen“Türkiye'de ve AB'de İş Yaşamında Kadının Güçlendirilmesi” ne yönelik panele katılım sağlayarak,Sun Grup şirketlerindeki örnek uygulamaları paylaşan Ünlütürk, İzmir Platformu olarak da çalışmalarını kapsamlı bir şekilde ilerleteceklerini belirtti.

Sun Grup bünyesinde Sun Tekstil, Ekoten, Jimmy Key, Ames ve TDU Savunma bulunmaktadır. Grup, 1987 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Değerleri doğrultusunda sürdürülebilir bir kurum kültürü anlayışıyla yoluna devam eden Sun Grup şirketleri sadece ekonomik anlamda değil sosyal alanlarda da katma değer yaratmayı hedeflemektedir. Bu gün Sun Grup şirketlerinin yönetim kademesinin % 63 kadınlardan oluşmaktadır. Sun Tekstil bünyesinde toplam çalışan sayısının % 75 i kadındır. Ayrıca Capital 500 araştırması 2017 sonuçlarına göre Kadın Çalışan Dostu Gruplar ve Kadın Yönetici Dostu Gruplar değerlendirmesinde ikinci sırada yer almaktadır.

Bu haber 6117 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()