Soyer, “Bütün Romanları kucaklayarak yerelde çözüm üreteceğiz”

Roman yurttaşların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Romanların hayatını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Soyer, “Bir koordinasyon kurulu kuracağız. Topyekûn bu hikâyeye yerelde çözüm üreteceğiz. İzmir’de bütün Romanları kucaklayarak hayatı iyileştireceğiz” dedi.

04 Şubat 2023 - 10:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Roman yurttaşların temsil edildiği sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini ağırladı. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan ile belediye meclisi üyeleri ve bürokratlar katıldı. Roman derneklerinin başkanları ile temsilcileri, belediye ile ortak yapılacak projeler konusunda Başkan Tunç Soyer ile görüşlerini paylaştı.

Pozitif ayrımcılık vurgusu
İlgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının içinde olduğu bir koordinasyon kurulu kurulacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Müzik akademisini hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Şehir Tiyatrosu yoktu, kurduk. Niye bu şehrin müzik akademisi olmasın? Üstelik Romanların ağırlıklı olduğu müzik akademisi niye olmasın? Çünkü bizim şöyle bir derdimiz var. Romanlar hep dışlanmış, bu toplumda ötekileştirilmiş, mağdur edilmiş. Nasıl kadınlar için pozitif ayrımcılık diyorsak Romanlar için de pozitif ayrımcılık yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“Yerelde çözüm üretmemiz lazım”
Roman Stratejik Eylem Planı hazırladıklarını hatırlatan Başkan Soyer, “Başından beri, göreve geldiğim ilk günden beri bu meseleye özen gösteriyorum. Ama sizin de birbirinize kenetlenmeniz lazım. Aranızdaki dayanışmayı koruyun. Şunu bileceksiniz; İzmir’de Büyükşehir Belediyesi var. Bu hikayeye yerelde çözüm üreteceğiz. İzmir’de bütün Romanları kucaklayarak hayatı iyileştireceğiz” diye konuştu.

“İzmir’in çıtasını hep yüksek tutuyoruz”
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Romanlar açısından birçok ilke ev sahipliği yaptığını söyleyerek “İzmir’in çıtasını hep yüksek tutuyoruz. Siz geldikten sonra daha da yüksek tutmaya başladık. Siz geldikten sonra ilk defa kültür sanat merkezlerine kavuştuk. Hem ulusal hem uluslararası anlamda sizlerin de desteğiyle İzmir’e ve belediyemize yakışır güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.   

Bu haber 313 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()