‘Silah Kullanmakta Tereddüt Etmeyin’ Talimatı Verilen Bekçiler Göreve Başlıyor

İstanbul’da nöbet tutacak 386 bekçi yarın akşam göreve başlıyor. Silah kullanma teknikleri öğretildiği belirtilen bekçilere hitaben konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 'Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin' dedi.

13 Ağustos 2017 - 17:39

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 29 Nisan’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çarşı ve mahalle bekçiliği için 7 bin kişilik kadro açılmıştı.

Bu kapsamda İstanbul’da nöbet tutacak 386 bekçi yarın akşam göreve başlayacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre ilerleyen dönemde 314 bekçi daha kentte göreve başlayacak.

Mahallelerde görev yapacak bekçiler, güneşin batışından doğuşuna kadar devriye görevini yerine getirecek.

‘Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin’

Bekçilere, özel hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildiği belirtildi.

Bekçilerin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bekçilere “Silahınızı kullanmakta tereddüt etmeyin” dedi ve devamında şunları söyledi:

''Kanuni hakkınız doğduğunda, yetkiniz ne ise kullanmakta hiç tereddüt etmeyin. Mevzuatı iyi bilin. Mevzuatı iyi bilirseniz, öz güveniniz daha yüksek olur. Dolayısıyla biraz okuyacak ve biraz yoğunlaşacaksınız. İyi niyetli olursanız hiçbir sıkıntı yaşamadan çok güzel görev yaparsınız. Kılık, kıyafetiniz, hitabınız, gelişiniz, gidişiniz her şeyinizi çok iyi kontrol edin. Şu anda herkes sizi seyredecek. Dikkatle bakacaklar. Biz ve devlet, vatandaşa, halka hizmet için varız. Burada oluş sebebimiz budur. Vatandaş için biz buradayız. Kendinize hitap edilmesini istemediğiniz hiçbir kelimeyi, vatandaşa yöneltmeyin. Vatandaşa; amca, dayı gibi kelimeleri kullanmayın. Onlara beyefendi ve hanımefendi diye hitap edin. Yanlış iş yapmayın. Yanlış iş yapanın bizimle yürüme imkanı yok.''

Kaynak: Karınca
Bu haber 798 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()