Sevda Noyan ve TV kanalı ceza alacak mı?

Ülke TV isimli TV kanalında Esra Elönü tarfından hazırlanan "Arafta Sorular" programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında muhalifleri ve komşularını ölümle tehdit etti. Programdaki söylemlere toplumun her kesiminden tepki gelirken muhalif söylemlere uygulanan ceza ve yaptırımların söz konusu program ve Noyan hakkında özllikle RTÜK tarafından atılacak yasal adımlar merak konusu

09 Mayıs 2020 - 14:09

Ülke TV kanalında Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında muhalifleri ve komşularını ölümle tehdit ederken , "Listem hazır; bizim aile 50 kişi götürür. Biz çok donanımlıyız bu konuda" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da kimseyi öldüremedikleri için heveslerinin kursağında kaldığını ima etti ve şu sözleri söylemekte hiç bir sakınca görmedi:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, yapamadık istediklerimizi. Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Maddi ve manevi olarak çok donanımlıyız. Bizim sitede var hâlâ 3-5 (komşu), benim listem hazır."

GÖZLER RTÜK' TE

RTÜK üyesi İlhan Taşcı,  Noyan'ın skandal ölüm tehdidi hakkında açıklama yaparak konuyu RTÜK'e taşıyacağını duyurdu.

İLHAN TAŞÇI: PAZARTESİ GÜNÜ DİLEKÇE VERECEĞİM

'Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Benim listem hazır' diyen Sevda Noyan'ın ölüm tehdidi içeren videosunu paylaşan İlhan Taşcı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de Pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında “toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç sayar."

SEVDA NOYAN SKANDAL SÖZLERİNİ SAVUNDU

Noyan, sözlerinin sosyal medyada tepki toplaması üzerine geri adım atmayarak tehditlerinin arkasında durmakta bir sakınca görmedi: “Evet açık ve net söylüyorum. Hiç birinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum. Bilin ki hiç etkilenmiyorum. Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza. Liderim Recep Tayyip Erdoğan. Sonuna kadar onun yanındayım.

EŞİNİN SAMANYOLU GEÇMİŞİ ŞAŞIRTMADI

Sevda Noyan’ın eşi Engin Noyan, Samanyolu TV’de Kapılar ve Köprüler isminde program yapıyordu. 

Engin Noyan ayrıca, "Fethullah Hoca'yla gönül bağınız var mı?" şeklinde yöneltilen soruya, "Hocaefendiyi çok severim ve önemserim" ifadeleriyle yanıt vermişti.

SAVCILARIN TAVRI DA MERAK KONUSU


CHP Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, "Konu muhalefet olunca soruşturma açmak için birbiri ile yarışan savcılar acaba bu nefret dolu söylemler için Sevda Noyan’a da bizlere gösterdikleri aynı hassasiyeti gösterebilecekler mi? Merakla bekliyorum!" ifadeleriNi kullandı.

İLK TEHDİT DEĞİLMİŞ

Sevda Noyan'ın Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ı da tehdit ettiği ortaya çıktı.

Sevda Noyan 20 Kasım 2019 tarihinde Barış Atay'ın Gezi Parkı Direnişi ile ilgili Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasını alıntılayarak "Gezi de sessiz kalanları mumla ararsınız" yazdığı ortaya çıktı.

Sevda Noyan'ın Gezi Parkı Direnişi üzerinden TİP Milletvekili Barış Atay'ı tehdit ettiği mesajı şöyle:

"SİZLERDE GEZİ DE SESSİZ KALANLARI MUMLA ARARSINIZ BUNU İYİ BİLİN ..ZATEN 15 TEMMUZUN ÖFKESİ HSLA BURNUMUZDA YAZIK OLUR HEPİNİZE !!!"
"BAĞRIŞANLARDAN TIK YOK"

Hatay Milletvekili Barış Atay kendisini de tehdit eden Sevdan Noyan'ın videosunu paylaşarak, "Yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz” dediğimizde “tehdit ediyoooor” diye bağrışanlardan tık yok" dedi.

 

SAYMAZ KOCASINI İŞARET ETTİ

Gazeteci İsmail Saymaz Da Sevda Noyan'ın açıklamaları ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Sevda Hanım'ın tedirgin olmasına gerek yok. Onun komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye'de merak etmesin. Zaten son darbeyi yapanlar da eşinin müzik yaptığı programdaydı. STV'de yıllarca program yaptı kendisi. Yıllarca fetva verdi. Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun. Eşi biliyor. Eşi yıllarca onlarla takıldı, uzun yıllar STV'de şarkı söyledi, ilahi söyledi. Eğer darbeci arıyorsa komşusuna gitmesin. Sitedeki komuşularına musallat olmasın. Kocasına musallat olsun. Kocası biliyor kimin darbeyi yaptığını. En azından onların yol arkadaşı, onların ahpabı. Ekmeğini yedi onların, o biliyor."

GELECEK PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Gelecek Partisi PİK Eğitim Politikaları Başkanı, emekli büyükelçi, YÖK eski başkanı Yusuf Ziya Özcan KRT'nin haberinin altına şu yorumu yaptı:

"Bunları tasarlıyorsunuz, güzel. (Ayrıca bu bir suçtur) Bir de milletin seçimleri kaybettiğinizde size ne yapacağını düşünün. Milletin iradesinin önünde kimsenin duramayacağını göreceksiniz. 31 Mart'ta da planlarınız vardı ama milletin tokadını yediniz. Daha kötüsü geliyoR".


NOYAN'A TEK DESTEK ONDAN GELDİ

Sevda Noyan'a Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Selam Öğüt yayınladığı videoyla  destek geldi. 

Öğüt  videoda, "Bundan sonra darbe girişimi olursa halk sokağa silahla çıkacak bunu kimse unutmasın diyor"

 

ERDOĞAN'IN KUZENİ: ASLA TASVİP EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Super Haber'in sahibi Cengiz Er ise Sevda Noyan'ı eleştirdi. Er, "Sevda Noyan Superhaber'de bir süre yazarlık yaptı.
Naif bir kişiliğe sahip olduğunu biliyorum. Ama Esra Elönü'nün programındaki sözleri maksadını fazlasıyla aşmış.  Asla tasvip edilemez
" ifadelerini kullandı.

SEVDA NOYAN KİMDİR?

Sevda Noyan'ın hayatı da Engin Noyan'ın hayatı gibi filmlere romanlara konu olabilecek türden ilginç ve ibret verici bir detaya sahiptir. Çünkü ikisi de hayatlarının gençlik yıllarını farklı, orta yaşlarından itibaren ise tamamen farklı bir çizgide yaşamaya başlamış.

Sevda Noyan Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak İzmir'de dünyaya geldi.

Sevda Noyan kendi deyimiyle, "cahiliye dönemi" hayatında güzellik uzmanı olarak çalışıyordu. İzmir'de Ege TV'de makyözlük yapıyordu. Buradaki çalışmalarında yöneticiliğe kadar yükselmişti. Burada çalışırken, kanal tarafından düzenlenen birçok organizasyonu tertipliyordu. Daha sonra Bursa'da Olay TV'de çalışmaya başladı. Sonra da yerel bir radyoda yöneticilik yaptı.

Kaynak: KRT TV
Bu haber 1204 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir İş Dünyası’ndan 19 Mayıs Kutlaması “Güçlü ve Aydınlık gelecek gençlerin eseri olacaktır”
İzmir İş Dünyası’ndan 19 Mayıs Kutlaması “Güçlü ve...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()