Sağlık Bakanı Koca'dan 'SMA' açıklaması

Bakan Koca, 'Faydası olmayan ilaç için faydası olacak diye umut veriliyor bir takım dernek ve firmalar üzerinden. Buna ne olursunuz alet olmayalım. Biz yapmamız gereken her şeyi yaparız' dedi.

11 Kasım 2022 - 20:17

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ziyaretlerde bulunmak için Niğde'ye gitti. Ziyaretleri sırasında SMA Tip 1 hastası çocuğu olan bir anne Koca'dan hasta olan çocukların ilaç masraflarının karşılanmasını istedi. 

Koca anneye şu yanıtı verdi:

"Yanlış bilgiler aktarıyorsunuz. Solunum cihazına bağlı olan hastalara verilen ilacın etkisi yok. Bizim SMA Bilim Kurulumuz var. Üniversitede hocalar var. Bu hocalar uygun gördükleri tedavileri devlet olarak biz ödüyoruz ve öderiz bundan hiç şüpheniz olmasın. Ama bir şey söyleyeyim; faydası olmayan ilaç için faydası olacak diye umut veriliyor bir takım dernek ve firmalar üzerinden. Buna ne olursunuz alet olmayalım. Biz yapmamız gereken her şeyi yaparız. Hatta yurt dışında ruhsatı olmayan ilaçların ödemesini bile devlet ödüyor, biz SMA hastasının ilacını mı ödemeyeceğiz? Sizin acınızı anlıyorum. Size sonucunun kesin ne olduğunu bilmediğimiz bir umut veriliyor. Bununla ilgili bizim bilim kurulu var. Sizin telefonunuzu alsınlar. Hastayla ilgili tekrar değerlendirsinler, verilmesi gereken bir ilaç varsa devlet yine öder, bundan şüphen olmasın." (ANKA)

Bu haber 219 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()