Rusya: Biz Yapmadık

Rusya o iddiaları sert biçimde yalanladı...

25 Nisan 2017 - 18:45

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington'daki ABD'li askerlerin ve Afganistan'ın bulunduğu bölgedeki ABD birliklerine komutanlık eden askeri yetkililerin dile getirdiği Rusya Taliban'a silah gönderiyor iddialarını yalanladı. Lavrov iddilar için profesyonellikten uzak ve asılsız açıklamalardır dedi.
Washington'da istihbarat toplama faaliyeti yürüten yetkililerin, iddiaların yalan olduğunu çok iyi bildiklerini de kaydeden Lavrov, iddialara ilişkin tek bir kanıt dahi sunulmadığını vurguladı.

ABD'nin Afganistan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral John Nicholson, Taliban'ın Rusya tarafından desteklendiğine dair iddiaları tekzip edemeyeceğini söylemişti.

SCAPACROTTI DE BENZER İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Daha önce de Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti, Rusya'nın Afganistan'da Taliban ile işbirliği yaptığını ve örgüte silah gönderdiğini iddia etmişti.
Scaparrotti'nin iddialarını yanıtlayan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'li devlet kurumlarının aksine, Rusya Savunma Bakanlığı, BM'nin terörist ilan ettiği silahlı örgütlere silah sevk etmedi ve edemez demişti.

Bu haber 631 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()