RTÜK yine kanallara ceza yağdırdı

Yandaş basının ve gericilerin şikayetiyle kanallara sürekli ceza yağdıran RTÜK yine pek çok kanala idari para cezası kesti. Kurum, iktidar karşıtı her yayını mercek altına almış durumda.

21 Şubat 2024 - 17:04

RTÜK yine kanallara ceza yağdırdı. Sosyal medya hesabından verilen cezaları paylaşan CHP'li Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın şikayeti üzerine “doğruluk ilkesine” aykırı yayın iddiasıyla FOX/NOW TV’ye yüzde 2 idari para cezası verildiğini duyurdu. Karar oyçokluğuyla alındı.

RTÜK, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un şikayeti üzerine “tarafsızlık ve gerçeklik ilkesine aykırı” yayın nedeniyle yine FOX/NOW TV’ye yüzde 2 idari para cezasına hükmetti.

Temizlik deterjanı bahanesiyle ceza

Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya “ürünler için aşırı vurgu” yapıldığı savıyla kanala yüzde 2 para cezası kesildi. İlhan Taşçı karar için "Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor!" diye yazdı.

Kızılcık Şerbeti nedeniyle daha önce de kanala ceza kesilmiş, yayın kesme cezası verilmişti.

Taşçı ayrıca, "RTÜK, yazar Rıza Zelyut’un AKP’nin ülkeyi etnik ve dinsel kimliklerden yararlanarak kamplara böldüğü eleştirisi nedeniyle TELE 1’e “doğruluğa aykırı” yayından yüzde 2 para cezası verildi. TELE 1’e ayrıca “milli duyguları incitecek” sözler nedeniyle de yüzde 2 para cezasına hükmetti" paylaşımını yaptı.

Flash Haber’de DEM Milletvekili Ali Bozan’ın AKP-MHP ittifakına yönelik eleştirisi nedeniyle de kanala 
“devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine” aykırı yayından yüzde 3 para, 3 kez de program durdurma cezasına karar verildi.

Cem Küçük’ün İstanbul Adalet Sarayına yapılan silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağına karşın saldırganı etkisiz hale getiren polisin ismini ve görev yerini açıkça yayında dile getirmesi nedeniyle de tarafsızlığa aykırı yayından TGRT’ye yüzde 2 para cezasına oybirliğiyle karar verildi.

Bu haber 1571 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()