ROTARY’DEN 100. YILA ÖZEL KUTLAMA PROGRAMI

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ile başlayıp 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı ile devam eden süreci düzenlediği ve katıldığı pek çok özel etkinlik ile kutluyor.

29 Ağustos 2022 - 12:40

Rotary 2440. Bölge Kulüpleri ilk olarak İzmir Milli Kütüphane’de düzenlenen “Barış’ın 100. Yılında Büyük Taarruz” konulu söyleşide bir araya geldiler. Rotaryenler hemen ardından 26 Ağustos gecesinde Balıkesir, Bursa, İzmir ve Muğla’dan 120 üye ile Şuhut’tan Kocatepe’ye Zafer yürüyüşüne katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ise Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışları Zafer ruhunu 35. kez dünyaya duyurmayı amaçlıyor.

 

Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz’un önemi Varyant Rotary Kulübü’nün organizasyonuyla “Barış’ın 100. Yılında Büyük Taarruz” konulu halka açık söyleşi ile anlatıldı. Ardından 26 Ağustos gecesi Büyük Taarruz’un 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen Zafer Yürüyüşünde, Bursa’dan Kuzey Yıldızı ve Mudanya, İzmir’den Efes ve Varyant Rotary Kulüpleri’nin organizasyonuyla bölgeden katılan 120 üye Afyon’da Şuhut’tan Kocatepe’ye yürüyüş için harekete geçti. İlk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karargâh olarak kullandığı ve Büyük Taarruz planlarının hazırlandığı Şuhut’taki Atatürk Evi’ni ziyaret ettiler. Ardından Şuhut’taki 278 şehidin anısına yapılan müzeyi gezdi. Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt, müzenin anı defterini imzalayarak  ‘’Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum’’ diye yazdı. O döneme ait asker kıyafetlerinin benzerlerini giyen askerler, muharip gaziler, çeşitli sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar 14 km’lik zorlu yolu aşarak günün ilk ışıklarıyla Kocatepe’ye vardılar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen her yaştan vatanseverin Atatürk Anıtı’na gelişinin ardından 100 yıl önce Büyük Taarruz'un başladığı 05.00'de 100 pare top atışı yapıldı. O gün askerin yediği buğday çorbası kumanyası dağıtıldı.

 

100. Yılda 35. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları 100. Yılında Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 35.si düzenlenen “Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması” ile devam edecek. Uluslararası boyuttaki yarışma 30 Ağustos günü Çanakkale’nin Avrupa yakasındaki Eceabat Maydos Kumsalı’ndan saat 08:30 da başlayacak ve Asya Yakasındaki Deniz Müze’si önünde son bulacak. 3.5 deniz mili yani 6.482 metrelik mesafe için belirlenen süre ise 105 dakika. Bu sene yurt içinden 724, yurt dışından 126 olmak üzere 30 farklı ülkeden toplamda 850 yüzücü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı coşkusunu tüm dünyaya göstermiş olacak. 

Bu haber 189 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Torbalı'da 'Moloza geçit yok'
Torbalı'da 'Moloza geçit yok'
Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi
Seferihisar Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()