Rektör Prof.Dr. Budak,‘‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”

Prof. Dr. Budak, ‘‘Sürekli makamında oturan, öğrencisinden, öğretim üyesinden kopuk bir rektör profili bana uygun değil. Gerek öğretim üyesi iken gerekse de milletvekili iken kapısı herkese açık, çözüm odaklı, dinleyen, anlayan kısacası iletişime açık bir kişi oldum. Bu, rektörlük görevimi yaparken de sürecek. Gerekirse 1700’e yakın öğretim üyemizi tek tek dinleyeceğim, sorunlara onlarla birlikte çözümler bulacağım’’ dedi.

23 Ekim 2017 - 12:14

Rektör Prof.Dr.  Budak,‘‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”

Prof. Dr. Budak, ‘‘Sürekli makamında oturan, öğrencisinden, öğretim üyesinden kopuk bir rektör profili bana uygun değil. Gerek öğretim üyesi iken gerekse de milletvekili iken kapısı herkese açık, çözüm odaklı, dinleyen, anlayan kısacası iletişime açık bir kişi oldum. Bu, rektörlük görevimi yaparken de sürecek. Gerekirse 1700’e yakın öğretim üyemizi tek tek dinleyeceğim, sorunlara onlarla birlikte çözümler bulacağım’’ dedi.

Ege Üniversitesi’nin 15. Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, ilk senato toplantısında Ege Üniversitelilere canlı yayında seslendi.

EÜ Yeni Senato Salonunda, düzenlenen senato toplantısında konuşan Rektör Prof.Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz ne yazık ki son yıllarda önemli yaralar aldı. Özellikle 15 Temmuz süreci bizde üzücü izler bıraktı. Ancak geçmişe takılı kalamayız. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’’ dedi.

 Geçtiğimiz hafta itibariyle  Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Budak, “Rektör olarak en büyük hedefim kurumsal aidiyet duygusunu tekrar ortaya çıkartmak. Öğrencileri ve çalışanları olmadan bir üniversite binalardan öte bir yer değildir. Mutlu, işine severek gelen, huzurlu bir ortama sahip çalışanlar olduğu takdirde üniversite olarak zaten akademik, sosyal, kültürel hedeflerimize ulaşmamız çok zor olmayacaktır’’ şeklide konuştu. 

Ege Üniversitesi Senato üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda;Ege Üniversitesinin sıradan bir üniversite olmadığını dile getiren Rektör Prof.Dr. Budak, “Bu üniversite yetiştirdiği aydın beyinlerle ülkemizin en büyük değerlerinden bir tanesi oldu her zaman. Bünyesinden yeni üniversiteler çıkardı, birçok üniversiteye yol göstericilik yaptı, bilim adamları, sanatçılar, sporcular yetiştirdi. Ne mutlu bana ki ben de bir Ege Üniversitesi mensubuyum ve yaşamım boyunca hep bu ayrıcalığı yaşadım. Yıllar önce dersliklerinde okuduğum, akademik kariyerimin en önemli dönüm noktalarını yaşadığım ve sonrasında da ülkeme hizmet etmek için ayrı kaldığım üniversiteme vefa borcumu ödemek için  bu defa rektör olarak göreve başlamaktan büyük onur duyuyorum’’ dedi. 

“Rekabetçi bir Ege Üniversitesi yaratmak en temel görevimiz’’

Ege Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Budak, şunları kaydetti:

‘’Bu ülke için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi 2023’e yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına bu ülke büyük hedeflerle yürüyor. Üniversite olarak bize de bu süreçte önemli görevler düşüyor. Eğitim ve araştırmada daha etkin, daha verimli, şehrine, bölgesine ve ülkesine artı değer üreten, dünyanın saygın üniversiteleriyle rekabet edebilen bir Ege Üniversitesi yaratmak en temel görevimiz. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere devlet kadememizin tümünün desteğini alarak yola çıktık. Tüm iç ve dış paydaşlarımızla el ele vererek, insan odaklı, bilimsel ve çağdaş bir anlayışla geleceğe güçlü adımlar atmalıyız.’’

“ 1700’e yakın öğretim üyemizi tek tek dinleyeceğim’’

Ege Üniversitesinin son derece donanımlı, alanlarında dünya çapında söz sahibi olan bir öğretim üyesi profiline sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Budak,  ‘‘Bu zengin potansiyeli mutlaka değerlendirmeliyiz. Sürekli makamında oturan, öğrencisinden, öğretim üyesinden kopuk bir rektör profili bana uygun değil. Gerek öğretim üyesi iken gerekse de milletvekili iken kapısı herkese açık, çözüm odaklı, dinleyen, anlayan kısacası iletişime açık bir kişi oldum. Bu, rektörlük görevimi yaparken de sürecek. Gerekirse 1700’e yakın öğretim üyemizi tek tek dinleyeceğim, sorunlara onlarla birlikte çözümler bulacağım’’ şeklinde konuştu.

‘‘ Ege Üniversitesi: tüm insanlığa hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığımız bir mabet ’’

Ege Üniversitesinin tüm çalışanları için bir işyerinden fazlasını ifade ettiğini belirten Prof.Dr.Budak şöyle konuştu:

 ‘‘Burası aynı zamanda bizler için belki de ailelerimizden daha çok gördüğümüz mesai arkadaşlarımızla paylaştığımız ikinci bir yuva, öğrencilerimizi büyük emeklerle yetiştirip hayata uğurladığımız bir okul, bilime adadığımız yaşamlarımızla laboratuvarlarında sabahladığımız, tüm insanlığa hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığımız bir mabet de aynı zamanda.’’

Ege Üniversitesi Televizyonu tarafından canlı yayınlanan toplantıda Prof.Dr. Budak, ‘‘ Bu onurlu ve bir o kadarda sorumluluğu ağır olan bu görevi bana veren Cumhurbaşkanımıza, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Başbakanımıza ve YÖK Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Hepinizi en içten duygularımla tekrar selamlıyor, bu yeni dönemin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek konuşmasını bitirdi.

Bu haber 1087 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()