Putin 'ulusal yas' ilan edildiğini açıkladı: 'Teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız'

24 Mart'ta ülke genelinde 'ulusal yas' ilan ettiğini duyuran Putin, "Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık" dedi.

24 Mart 2024 - 12:31

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser salonuna düzenlenen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı nedeniyle 1 günlük ulusal yas edildiğini duyurdu.

Putin, IŞİD'in üstlendiği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Putin, açıklamada, saldırıyı düzenleyenlerin, 'bir zamanlar Naziler gibi', 'gösteri amaçlı bir infaz ve kanlı bir gözdağı eylemi hazırladıklarını' söyledi.

‘Saldırganlar Ukrayna'ya kaçmaya çalışıyorlardı’

Saldırının önceden planlandığını ifade eden Putin, "Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık" dedi.

Putin, ayrıca, saldırganlara ilişkin "Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız" ifadelerine yer verdi. 

Tüm saldırganların yakalandığını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, "Saldırganlar Ukrayna'ya kaçmaya çalışıyorlardı" dedi.

Bu haber 880 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()