Pendik'teki Şortlu Kadına Saldıran Sanığa Tahliye Kararı

Ercan Kızılateş toplamda 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi

12 Eylül 2017 - 16:53

BirGün'den Yaşar Gökdemir'in haberine göre, Pendik'te giydiği şort nedeniyle üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a minibüste saldıran Ercan Kızılateş'in "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul Pendik'te Melisa Sağlam isimli genç kadına bir minibüste Ramazan ayında şort giydiği bahanesiyle saldıran Ercan Kızılateş'in yargılandığı davada aldığı ceza belli oldu.

Kızılateş, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasından ceza almazken, cinsel saldırı ve inanç düşünce ve kanaat hürriyetini engelleme suçlarından 2'şer yıl ceza aldı. Kızılateş'in aldığı bu cezalar iyi hal gözetilerek 1'er yıl 8 aya indirildi. Kızılateş toplamda 3 yıl 4 ay ceza almış oldu. Ancak mahkeme saldırganın iyi halini göz önünde tutarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Kızılateş işlediği başka bir suçtan dolayı hala cezaevinde tutuluyor.

Sağlam'ın avukatı duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, kararı olumlu olarak değerlendirerek,

"Kararı her şeye rağmen olumlu olarak değerlendiriyoruz. Kadınlara yönelik saldırılara baktığımızda kadınların kıyafetleri, gece dışarıda yürümemeleri ifade edildiğini düşünecek olursak, bu süreçte cezanın erteleme ve durdurma kararı verilmemesi olumlu bir gelişmedir. Cezasız kalmamış olması ve cezaların ertelenmemiş olması mücadele açısından önemlidir" dedi.

Bu haber 767 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Menderes Semaları Rengarenk Oldu
Menderes Semaları Rengarenk Oldu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()