Özel, Akşener'le 'işbirliği'ni işaret etti: Meral Ablam'la pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum

"Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor" diyen Özel, yerel seçim için İYİP'le yeniden işbirliği sinyali verdi.

24 Kasım 2023 - 15:28

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını fakat iş birlikleri olabileceğini belirterek, "Meral Hanım'la, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Son genel seçimde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla imzaladığı gizli protokolü yayınlaması hakkında "Bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Ben böyle bir şeyin tarafı olmak istemem. Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy alma şartının kaldırılması açıklamasını değerlendiren Özel, "Erdoğan, MHP'den kurtulmaya çalışıyor. Türkiye'de çok önemli bir yoksulluk var, enflasyon var. Türkiye'nin gündemi bambaşka, bunlar gündemi başka bir şey ile meşgul ediyorlar" dedi.

'Kitleler büyümeden daha geniş pay almalı'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın sorularına verdiği yanıtlardan başlıklar şöyle:

  • CHP'yi, sadece Meclis'te, kürsüde değil, sahada, tarlada, sokakta göreceksiniz. Artık bambaşka bir siyasi anlayışın gelip, Türkiye'yi büyütmesi, kalkındırması, ekonomiyi ayağa kaldırması ve bölüşüme müdahale etmesi gerekiyor. Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir Türkiye yerine büyümeden geniş kitlelerin pay alması gerekiyor.
  • (Zafer Partisi ile gizli protokol) Bunu bir siyasi parti kendisi için gündemde kalma aracına çevirmek istiyor. Beyefendi şimdi protokolü falan yayınlamış. O kendisini gündeme getirmek istiyor ama ben o tartışmanın tarafı olmam. CHP'lilere benim atanmışlarla değil, seçilmişlerle yöneteceğimi, bir daha gizli protokoller yapılmayacağını söylemiştim. Geriye dönüp de o konuya saplanmanın anlamı yok.
  • (İYİP'le ittifak) Yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Çünkü ittifak kelimesi çok yoruldu. El birliğiyle o kelimeyi bayağı yıprattık, artık çok olumlu çağrışım yapmıyor seçmenin kulağında. Ben 'işbirliği' kelimesini kullanmayı tercih ediyorum. Seçim bölgelerine özel işbirlikleri yapılabilir. Bu işbirliğinde mümkünse iki parti ama özel bir gereklilik varsa belki bazen üçe çıkabilir ama genelde iki partinin işbirliğinin, güç birliğinin doğru olacağını düşünüyorum. Yerel seçimlerde işbirlikleri yapmalıyız. Kaybettirecek formüller üzerinde durmak bize yakışmaz. Ben Meral Hanımla, Sayın Genel Başkanımızla, onun deyimiyle Meral Ablam ile beraber pek çok zorluğu aşacağımıza inanıyorum. Bunun için de üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Umutla baktığım bir süreç. 

'Sanatçının elini öptüm, hiç pişman değilim'

  • (El öpme polemiği) Devlet Bey de kızdı geçen gün. Kızacaksa Tayyip Bey'e kızacak önce. Pervin Chakar, TRT Kürdi'de tek çıkan opera sanatçısı. Kaldı ki Pervin Chakar, 'Türkiye Kürdistan'ı' falan dememiş. Muhteşem bir dinletiydi. Çıktık, çiçek vereceğiz, çok da tasarladığım bir şey değildi, elini uzatınca sanatçıya ve sanatına duyduğum saygıdan nezaketle elini öptüm. Ben sanatçının elini öptüm, hiç pişman değilim. Yarın olsa yine aynı eli öperim. Pervin Chakar çıkıp da orada savaş çığırtkanlığı yapsa salonu terk ederim.

Bu haber 332 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()