“Öz’e Dönüş” konseptiyle en güzel yemekler ve otlar yarıştı

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 13. Alaçatı Ot Festivali’nde, Doğa Rutkay’ın sunduğu yarışmada en güzel yemekler ve otlar yarıştı. 107 çeşit ot toplanan yarışmada Şevketi Bostan ile yapılmış birbirinden güzel yemekler değerlendirildi.

22 Nisan 2024 - 10:44

Festivalin dördüncü gününde otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar bir çok etkinlik düzenlendi.

Alaçatı Amfi Tiyatro’da sunuculuğunu Doğa Rutkay’ın, Jüri Başkanlığını Ayhan Sicimoğlu’ yaptığı “En güzel yemek yarışması ile En çok çeşit ot toplama yarışması” düzenlendi. 

 

11 çeşit yemeğin yarıştığı yarışmanın jüriliğini, Festival kurucularından Ayhan Sicimoğlu’nun da içinde bulunduğu ünlü şefler Ahmet Güzelyağdöken, Gökçen Adar, Ayşe Nur Mıhçı, Figen Mertol, Reşat Akbaykal, Süreyya Üzmez, Prof. Dr. Menşure Özgüven, Dr. Ayfer Tan, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci, Nuran Erden yaptı.

 

Dereceye girenlere altın verildi

Yarışmada dereceye girenlere birinciye tam, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın hediye edildi. Yemek yarışmasında Ebru Devecioğlu birinci, Mevlüde Kitapçıoğlu ikinci, Necla Işıklıoğlu üçüncü oldu. Vejetaryen de dalında ise Deniz Alagöz birinci seçildi.

 

107 çeşit ot toplantı

Tıbbi aromatik ve yenilebilir otlardan oluşan en çok çeşit ot toplama yarışmasında ise 

Nurcan Erden 107 çeşit ot ile, 104 çeşit ot ile Eşenur Derin Kurnaz, 91 çeşit ot ile Esmanur Kurnaz da üçüncü oldu. 

 

Bu haber 128 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()